24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Τουλάχιστον 38 νεκροί!....Νέα Υόρκη



Σε «κατάσταση μέγιστης καταστροφής» η Νέα Υόρκη - Τουλάχιστον 38 νεκροί!


Σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής» κηρύχθηκε από τον αμερικανό πρόεδρο η Νέα Υόρκη, το Λόνγκ Άιλαντ και το Νιου Τζέρσεϊ επειτα από το πέρασμα του κυκλώνα Σάντι. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, «ομοσπονδιακά κεφάλαια είναι διαθέσιμα για τους πληγέντες στα διαμερίσματα Μπρονξ, Κινγκς, Νασάου, Νέας Υόρκης, Ρίτσμοντ, Σάφολκ και Κουίνς», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι, ανάμεσά.....
τους τρία παιδιά, έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Skynews. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται τουλάχιστον πέντε άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, τρεις νεκροί καταγράφηκαν στοΝιου Τζέρσεϊ,μεταξύ των οποίων και ένα ζευγάρι που έχασε τη ζωή του όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό τους (τα δυο τους παιδιά, ηλικίας 11 και 14 ετών επέζησαν), αλλά και μία γυναίκα στην Δυτική Βιρτζίνια, η οποία παρασύρθηκε από δυνατή καταιγίδα.


Στην αμερικανική μεγαλούπολη, η οποία ζει εικόνες βιβλικής καταστροφής, παρέλυσαν οι συγκοινωνίες, πλημμύρισε μεγάλο τμήμα μέρος της πόλης, εκατομμύρια σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό. Σε επιφυλακή μονάδα πυρηνικής ενέργειας στο Νιου Τζέρσεϊ. O τυφώνας συνεχίζει την καταστροφική του πορεία προς τα βορειοδυτικά.


Παραμένουν κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες στη Νέα Υόρκη

Στην πόλη της Νέας Υόρκης, ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε ότι τα δημόσια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη, ενώ το σύστημα του μετρό μπορεί να χρειαστεί τέσσερις ή και πέντε ημέρες για να επανέλθει σε λειτουργία.

Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από το δίκτυο των λεωφορείων, το οποίο, σύμφωνα με το σχεδιασμό, αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως την Τετάρτη.

Παράλληλα, ο δήμαρχος της πληγείσας μεγαλούπολης τόνισε ότι θα χρειασθούν τουλάχιστον τρεις ημέρες για να μπορέσει να υπάρξει μια μερική έστω αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην πόλη.

Από τις 23 φωτιές οι οποίες «χτύπησαν» την πόλη λόγω του τυφώνα, μία στο Μπρίζι Πόιντ του Κουίνς κατέκαψε πάνω από 80 σπίτια.


Κανονικά θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες στην Ουάσινγκτον
 
Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες στην Ουάσινγκτον θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη, μετά το κλείσιμο των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ για δύο ημέρες λόγω του κυκλώνα Σάντι.

Το Αμερικανικό Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού ανακοίνωσε επίσης ότι οι υπάλληλοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην Ουάσινγκτον θα έχουν την επιλογή να πάρουν αύριο μη προγραμματισμένη άδεια.

Την ίδια ώρα και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα ανοίξει και θα λειτουργήσει κανονικά αύριο, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές στην πόλη της Νέας Υόρκης, έπειτα από το κλείσιμο της Γουόλ Στριτ για δύο ημέρες λόγω του κυκλώνα.


Πόλεις κάτω από το νερό

Εν τω μεταξύ, φράγμα στο βόρειο Νιου Τζέρσι έσπασε, πλημμυρίζοντας τις πόλεις Μούναχι, Λιτλ Φέρι και Καρλσταντ, όπου η στάθμη των υδάτων έφτασε τα 1,2 με 1,5 μέτρα.

«Βρισκόμαστε σε φάση διάσωσης», είπε η Τζιν Μπαράτα, επικεφαλής των τοπικών αρχών στην κομητεία Μπέργκεν. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Η Μπαράτα υποστήριξε πως οι τρεις αυτές πόλεις «αφανίστηκαν» από τις πλημμύρες.

Χωρίς ηλεκτρικό εκατομμύρια νοικοκυριά

Συνολικά σε όλη την πολιτεία της Νέας Υόρκης σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του κυβερνήτη της πολιτείας. Σε όλη τη χώρα ο αριθμός των νοικοκυριών και επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλετκροδότησης ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας.

Η πλειονότητα των κατοίκων της Νέας Υόρκης δεν χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που αγνόησαν και πάλι τις διαταγές εκκένωσης περιοχών.

Συνολικά, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε ολόκληρες τις ΗΠΑ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

«Βιβλική» καταστροφή και σκηνές χάους

Χάος επικρατεί στη Νέα Υόρκη, όπου δρόμοι και σταθμοί του μετρό πλημμύρισαν, ενώ αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα κύματα της θάλασσας.

Η άνοδος της στάθμης του νερού λόγω της παλίρροιας, προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στη περιοχή του Μπάτερι στο Μανχάταν, αλλά και στις σήραγγες στο Ιστ Ρίβερ και τον ποταμό Χάτσον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου