24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση κατά του γερμανού πρόξενου


Αθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο οι τρεις εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι κατηγορούνταν για την επίθεση που σημειώθηκε κατά του γερμανού προξένου πριν από περίπου δύο εβδομάδες στη συμπρωτεύουσα.

Από τη πλευρά της, η ΠΟΕ - ΟΤΑ αποφάσισε να...
συνεχίσει έως και την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, τις καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευήο φορέας θα προχωρήσει σε τετράωρες πανελλαδικές στάσεις εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 15:00 μέχρι τις 19:00.

Επιπλέον, την ίδια ημέρα στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση στην πλατεία Καραϊσκάκη, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας. Ανάλογες κινητοποιήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.

Παραπλήσια εικόνα θα υπάρχει και τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει εκτάκτως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενώ η ΠΟΕ - ΟΤΑ καλεί τα θεσμικά όργανα εκπροσώπησης των αιρετών (ΚΕΔΕ και ΠΕΔ) να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με κλείσιμο όλων των υπηρεσιών των δήμων σε περίπτωση που η συγκυβέρνηση δεν αναστείλει την εφαρμογή των επίμαχων διατάξεων.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, τρόπους παράκαμψης της αναγκαιότητας υπογραφής των πράξεων υπαγωγής στο καθεστώς διαθεσιμότητα από τους δημάρχους εξετάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς επιδιώκεται η εφαρμογή του εν λόγω μέτρου σε περίπου 2.000 υπαλλήλους φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου