24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Σαμαράς: “Τα δύσκολα είναι μπροστά”


Τα δύσκολα είναι μπροστά προειδοποιεί τους συνομιλητές του ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός ενόψει και της έλευσης της τρόικα.
Ο Αντ. Σαμαράς επιμένει ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και δεν χρειάζεται να υπάρξει καμία χαλάρωση, ενώ κρούει τον κώδωνα τον κινδύνου ότι εξακολουθεί ο κίνδυνος να…
ξανακυλήσει η χώρα.
Ιδιαίτερα σημαντικό συστατικό για να προχωρήσει η προσπάθεια της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι είναι η ύπαρξη συνθηκών πολιτικής σταθερότητας. Γι’ αυτό και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη να υπάρξει εξουδετέρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκτιμά ότι κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στην οικονομία με τον τρόπο που πολιτεύεται.
Ο Πρωθυπουργός υποστηρίζει στους συνομιλητές του, ότι η κυβέρνηση καθημερινά δίνει μικρές και μεγάλες μάχες και υπογραμμίζει πως δεν μπορούν να αλλάξουν τα πάντα από τη μια μέρα στην άλλη.
Στο Μέγαρο Μαξίμου αναλύουν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο και εκτιμούν ότι η Ελλάδα είναι μια διαφορετική περίπτωση και δεν μπορεί να γίνονται ανόμοιες συγκρίσεις.
Δεν παραλείπουν βέβαια να επισημάνουν τον συστημικό κίνδυνο που μπορεί να υπάρξει καθώς και τη μετάδοση του ιού, αλλά εύχονται και … προσεύχονται να σταματήσει το πρόβλημα στην Κύπρο.
Ιδιαίτερη σημασία δίνει ο Πρωθυπουργός στην πορεία του προγράμματος ανακεφαλοποιήσης των τραπεζών που έχει καθυστερήσει αρκετά και πιστεύει ότι γρήγορα οι πολίτες θα νιώσουν ότι κάτι αλλάζει στην ελληνική οικονομία και άρα μπορεί να ελπίζουν για διανομή κοινωνικού μερίσματος.

Ενόψει της έλευσης της τρόικα το μήνυμα του Αντ. Σαμαρά είναι ότι πρέπει να υπάρξει προσήλωση στους στόχους, ώστε σταδιακά να μπορέσει η κυβέρνηση να διορθώσει αδικίες που έχουν γίνει, όπως άλλωστε το προβλέπει για πρώτη φορά η νέα δανειακή σύμβαση.
«Φως στην άκρη του τούνελ υπάρχει» υποστηρίζει ο Πρωθυπουργός στους συνομιλητές του και επιμένει ότι η ελληνική οικονομία απαλλάχθηκε από τόκους για 10 χρόνια και από χρεολύσια για 15 χρόνια, ενώ λέει πως τα χρήματα που θα μπουν στην ελληνική οικονομία εφέτος θα είναι περισσότερα από όσα θα βγουν.
Παράλληλα στο πρωθυπουργικό επιτελείο δίνουν έμφαση στην πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες που έχει αρχίσει εδώ και καιρό, αλλά διευκρινίζουν: «Είναι δύσκολη η επόμενη χρονιά αλλά σύντομα θα αρχίσει να φαίνεται και η διαφορά».
Ο Αντ. Σαμαράς δεν παραγνωρίζει ότι η έλευση της τρόικα θα είναι μια δύσκολη διαδικασία και γι’ αυτό έχει δώσει εντολές να τρέξουν γρήγορα τα αρμόδια υπουργεία για να μην παρατηρηθούν και πάλι φαινόμενα αντιπαράθεσης και σύγκρουσης με τους εκπροσώπους των πιστωτών.
Παρά την προσπάθεια να μεταδοθεί μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει και πως παραμένει προσηλωμένη στην εφαρμογή του μνημονίου, εντούτοις παρατηρείται στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου, ιδιαίτερη ανησυχία για τις εξελίξεις.
Κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει τι θα γίνει στο μέλλον και κατά πόσο θα επηρεαστεί η ελληνική οικονομία από την κρίση στην Κύπρο, ενώ συζητούνται ήδη και τα προβλήματα που αναδεικνύονται στην χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης.
Μάρκος Αυρήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου