24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει από το δρόμο της λιτότητας

Όσο προσπαθεί ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό επιτελείο να «χρυσώσουν» το χάπι των νέων επερχόμενων μέτρων, τόσο διεθνείς παράγοντες αποδομούν τις κυβερνητικές εξαγγελίες, αφήνοντας έκθετο τον Αντ. Σαμαρά και το… success story.


«Η πρόοδος στην Ελλάδα επιβεβαιώνει ότι οι αποφάσεις των τελευταίων ετών ήταν στη σωστή κατεύθυνση και γι” αυτό τον λόγο δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να χαλαρώσει η προσπάθεια μετά τις πρώτες επιτυχίες» τόνισε σε συνέντευξη του ο Β.Σόιμπλε, καθιστώντας σαφές ότι το Βερολίνο δεν εγκαταλείπει ποτέ το δόγμα της λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων.

Επανάλαβε ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα, υπό την αυστηρή όμως προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, παραπέμποντας σε νέα επώδυνα μέτρα περικοπών.

«Κάνουμε τα πάντα ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα σε αυτό τον ιδιαίτερα απαιτητικό δρόμο», δήλωσε ο Σόιμπλε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι προϋπόθεση αποτελεί η εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων βοήθειας.

«Αυτό το γνωρίζει ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς. Γνωρίζει ότι εμείς βοηθάμε σε επίπεδο διμερών σχέσεων την Ελλάδα, με όποιον τρόπο μπορούμε. Σε αυτό συμβάλλει και η KfW, προκειμένου να ενισχυθούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Προϋπόθεση είναι, όμως, ότι η Ελλάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει καλή εξέλιξη», πρόσθεσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό SWR.

«Η Ελλάδα να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο»

Αρνητικά απάντησε ο Σόιμπλε σε ερώτηση, εάν η αναμενόμενη ανάπτυξη συνεπάγεται παύση της πολιτικής λιτότητας.

«Αντιθέτως, συνηγορεί περί του αντιθέτου, ότι δηλαδή οι αποφάσεις των τελευταίων ετών ήταν στη σωστή κατεύθυνση» τόνισε και συνέχισε:

«Ισχύει και εδώ αυτό που είπα και για το σύνολο της ευρωζώνης: οι επιτυχίες που καταγράφονται -και στην Ελλάδα- δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο.»

«Και για αυτό τον λόγο δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να χαλαρώσει η προσπάθεια μετά τις πρώτες επιτυχίες. Πρέπει να εκλάβουμε (τις επιτυχίες) ως επιβεβαίωση του ότι και η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο και ότι για αυτό τον λόγο πρέπει και αξίζει να συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου