24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

ΜΕ ΝΕΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ!!! ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Έπειτα από την κακοκαιρία της Τρίτης 28/1, η οποία έδωσε ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, μία ακόμα σημαντική κακοκαιρία αναμένεται το....
Σαββατοκύριακο και πάλι από τα Δυτικά. Κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι τα συνηθισμένα για φέτος... 

Βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

 Πιο αναλυτικά, 

 Το Σάββατο 1/2, νεφώσεις αναμένονται σε όλη τη χώρα, οι οποίες στα Δυτικότερα τμήματα θα είναι πολύ αυξημένες και θα δίνουν από τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική και Κεντρική Πελοπόννησο. Τοπικά ασθενή φαινόμενα ίσως εκδηλώνονται και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, των Σποράδων και της Στερεάς (ίσως και τα Βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής).

Στη συνέχεια και κυρίως μετά το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα γενικεύονται και θα εντείνονται στο Ιόνιο και τα Δυτικά τμήματα, ενώ οι βροχές πλέον θα επηρεάζουν όλα τα Δυτικά, Κεντρικά και Ανατολικά Ηπειρωτικά τμήματα, καθώς επίσης και τις Σποράδες, τις Δυτικές Κυκλάδες και τα Δυτικά τμήματα της Κρήτης (Χανιά).

Από αργά το βράδυ και κυρίως μέσα στη νύχτα, βροχές θα αρχίσουν να εκδηλώνονται σε όλες τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ τοπικά και πιο ασθενή φαινόμενα ίσως έχουν και τα Νότια τμήματα της Χαλκιδικής. Καταιγίδες αναμένονται προς τα ξημερώματα της Κυριακής στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (κυρίως Δυτικά και Κεντρικά τμήματα) και την Κρήτη.

 Να σημειώσω ότι τα φαινόμενα στα ορεινά και ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς θα έχουν τη μορφή χιονοπτώσεων (φυσικά και οι γνωστές πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας). Πυκνές χιονοπτώσεις θα έχει βέβαια και ο Χελμός, στην ορεινή Αχαία.

 Την Κυριακή 2/2, κακοκαιρία αναμένεται σε όλη τη χώρα με βροχές, τοπικά έντονες, και στα Νοτιότερα τμήματα καταιγίδες, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου θα υπάρχουν μόνο νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Από αργά το βράδυ, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν στις περισσότερες περιοχές.

 Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές, θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε χαμηλά υψόμετρα της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς.

Χιονοπτώσεις θα έχουν και τα ορεινά της Αττικής (Πάρνηθα, Κιθαιρώνας).

 Τη Δευτέρα 3/1, με εξαίρεση το Βόρειο Ιόνιο (Κέρκυρα) και αργότερα το Κεντρικό Ιόνιο και την Ήπειρο που αναμένονται βροχές, σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάζει ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα, χωρίς βέβαια να λείπουν οι τοπικά αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές, καθώς και κάποια ασθενή τοπικά φαινόμενα κυρίως σε περιοχές της Ανατολικής Ηπειρωτικής χώρας, των Κυκλάδων και της Κρητης



Το Σάββατο, στο Ιόνιο θα πνέουν Νοτιοανατολικοί 7-8 και στα Νότια τμήματα τοπικά 9 μποφόρ, και στο Αιγαίο Βορειοανατολικοί 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

 Την Κυριακή, στο Ιόνιο θα πνέουν Ανατολικοί 5-6 και τοπικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ, και στο Αιγαίο Βορειοανατολικοί (στα Νότια τμήματα Ανατολικοί) 6-7 μποφόρ.

 Τη Δευτέρα, στο Ιόνιο θα πνέουν Ανατολικοί-Νοτιοανατολικοί 4-6 και πρόσκαιρα στα Νότια τμήματα 7 μποφόρ, και στο Αιγαίο Βόρειοι-Βορειοανατολικοί 5-7 μποφόρ.



 Το Σάββατο, στα Κεντρικά και Βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 9-11 βαθμούς (στη Δυτική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 4-5 βαθμούς, ενώ στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία μετά βίας θα φτάσει τους 7-8 βαθμούς), στα Δυτικά τους 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16-18 ίσως τοπικά στα Νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα και τους 19-20 βαθμούς.

 Την Κυριακή σε αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα, δεν θα ξεπεράσει και πάλι στα Κεντρικά και Βόρεια τους 8-10 βαθμούς (στη Δυτική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 3-4 βαθμούς, ενώ στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία μετά βίας θα φτάσει τους 6-7 βαθμούς), και στην υπόλοιπη χώρα τους 12-14 ίσως τοπικά στα νησιά και 15 βαθμούς.

 Τη Δευτέρα θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη Θράκη, ενώ θα ανέβει 1-2 βαθμούς στη Θεσσαλία και την Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα στα ίδια επίπεδα.

 Επιμέλεια: Κώστας Καρανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου