24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

WSJ: Μυστική συνάντηση στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα


Η WSJ αποκαλύπτει πως έγινε «μυστική συνάντηση» στις Βρυξέλλες για το θέμα της Ελλάδας , παρουσία εκπροσώπων της ΕΚΤ, του ΔΝΤ αλλά και ΥΠΟΙΚ της ΕΕ, χωρίς όμως την παρουσία του Ελληνα υπουργού Οικονομικών, παρ’ ότι ήταν κι αυτός στο Βέλγιο.

 Η συνάντηση,
όπως αναφέρει η εφημερίδα, έγινε μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης (Eurogroup) το βράδυ της Δευτέρας.

 Όπως ενημερώνει το ρεπορτάζ της WSJ, στην «μυστική σύσκεψη» συζητήθηκε το θέμα της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 (ύψους 5-6 δις ευρώ). Επιπλέον, αναζήτησαν τρόπους, με τους οποίους θα "πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στις αντιδημοφιλείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις".

GREECE EURO NEW

Πιο συγκεκριμένα, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από το ΔΝΤ, την Κομισιόν, την ΕΚΤ, την ευρωζώνη και τα υπουργεία Οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας, ήταν παρόντες στην εν λόγω συνάντηση. Ολοι τους είχαν «γνώση της κατάστασης», ωστόσο μίλησαν ανώνυμα καθώς «δεν είχαν την σχετική εξουσιοδότηση να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους».

Ο συντάκτης του άρθρου σχολιάζει επίσης ότι «οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται εκ του μακρόθεν παρότι οι εκπρόσωποι της τρόικας έχουν προς το παρόν παγώσει τα σχέδιά τους για επάνοδό τους στην Αθήνα». 

eyro2

 Το δημοσίευμα καταλήγει επισημαίνοντας ότι οι ανησυχίες για την Ελλάδα αυξάνονται καθώς η χώρα έχει μπροστά της μια μεγάλη δόση αποπληρωμής ομολόγων ύψους 11 δισ. που λήγουν το Μάιο. Το ΔΝΤ δεν έχει εκταμιεύσει καμία δόση προς την Ελλάδα από τον Ιούλιο και μετά και βρίσκεται 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ πίσω από τις προγραμματισμένες πληρωμές. Δεν ελήφθησαν ωστόσο, τελικές αποφάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της μυστικής σύσκεψης, ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ έδινε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου