24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Aυτή είναι ανάπτυξη: Οι πολίτες ζητούν πιστωτικές κάρτες για να πληρώσουν φόρο εισοδήματος και φόρο ακινήτων


Πολλά είναι τα αιτήματα που λαμβάνουν το τελευταίο δεκαπενθήμερο οι τράπεζες για έκδοση πιστωτικών καρτών, λόγω... εφορίας. Οι φορολογούμενοι ζητούν να τους εκδοθούν
πιστωτικές κάρτες, προκειμένου ....να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος αλλά και τον φόρο ακινήτων σε περισσότερες -και κυρίως άτοκες- δόσεις.

Αν ο φόρος πληρωθεί με «πλαστικό χρήμα», η κάθε μία από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις του φόρου εισοδήματος (τέλος Ιουλίου, τέλος Σεπτεμβρίου, τέλος Νοεμβρίου) μπορεί να «σπάσει» σε 6 έως 12 άτοκες δόσεις, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις πέντε δόσεις του φόρου ακινήτων και η ελάφρυνση για τον μηνιαίο οικογενειακό προϋπολογισμό των νοικοκυριών είναι σημαντική.

Μάλιστα πολλοί είναι οι φορολογούμενοι που διαθέτουν πιστωτικές κάρτες και ζητούν από την τράπεζά τους διεύρυνση του πιστωτικού ορίου τους, ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν από τα προγράμματα άτοκων δόσεων, όπως αναφέρει το «Έθνος».

Από την πλευρά τους τα τραπεζικά στελέχη σημειώνουν πως μόνο το 35% των αιτημάτων για έγκριση πιστωτικής κάρτας παίρνει το «πράσινο φως» και το πιστωτικό όριο δύσκολα υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα οι πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς προσφέρουν τη δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος (όπως και των υπόλοιπων φορολογικών υποχρεώσεων) σε 12 άτοκες δόσεις, οι κάρτες της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank σε 9 άτοκες δόσεις, της Attica Bank και της Citibank σε 6 άτοκες δόσεις.

Για παράδειγμα ο φορολογούμενος που θα πρέπει να πληρώσει για φόρο εισοδήματος 1.200 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει τρεις δόσεις των 400 ευρώ.

Αν «σπάσει» την κάθε δόση σε 12 άτοκες μηνιαίες, θα αποπληρώσει την οφειλή τον Νοέμβριο του 2015 και η χαμηλότερη μηνιαία καταβολή θα είναι 33,33 ευρώ και η υψηλότερη 100 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου