24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

...τα λαθραία τσιγάρα που διακινήθηκαν στην χώρα

Κατά 100 εκατ. τεμάχια αυξήθηκαν το φετινό εξάμηνο τα λαθραία τσιγάρα ....

που διακινήθηκαν στην χώρα, επιβεβαιώνοντας αφενός ότι η εξεύρεση λύσης στο συγκεκριμένο πρόβλημα κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση ..είναι και αφετέρου ότι η...Ελλάδα, αποτελεί κύριο κόμβο λαθρεμπορίας παράνομων ή μαϊμού προϊόντων .
Ετσι συνολικά το πρώτο φετινό εξάμηνο διακινήθηκαν λαθραία στην χώρα 250 εκατ. τεμάχια από 150 εκατ. τεμάχια την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ωστόσο παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι το σύνολο των παράνομα διακινηθέντων τσιγάρων είναι πολύ μεγαλύτερο καθώς ουσιαστικά μιλάμε για τρεις κατηγορίες παράνομων τσιγάρων. Η πρώτη κατηγορία αφορά τα λαθραία, που είναι γνήσια προϊόντα καπνού αλλά χωρίς παραστατικά, η δεύτερη αναφέρεται στα παραποιημένα προϊόντα που είναι αντιγραφές νόμιμων προϊόντων καπνού που έχουν παραχθεί χωρίς την άδεια του κατόχου της μάρκας, ενώ η τελευταία κατηγορία αφορά τα άγνωστης προέλευσης τσιγάρα (illicitwhites), τα οποία αν και κανείς δεν ξέρει που παράγονται έχουν διεισδύσει σε όλα τα κανάλια διανομής με βασικότερο τις λαϊκές αγορές. Η συντριπτική πλειονότητα των παράνομων τσιγάρων είναι illicitwhites (7 στα 10), που το 2013 αυξήθηκαν κατά 63% σε σχέση με το 2012.

Σημειώνεται δε ότι στην Ελλάδα εντοπίστηκε πέρυσι η 2η μεγαλύτερη ποσότητα illicitwhites στην ΕΕ (2,8 δισ. τσιγάρα). Παγκοσμίως εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα πάνω από 650 δισ. τσιγάρα και υπολογίζεται ότι στερεί από τα δημόσια ταμεία 40-50 δισ. δολάρια σε διαφυγόντες δασμούς και φόρους

Το παράνομο εμπόριο τσιγάρων έχει προβληματίσει έντονα την κύβερνηση καθώς διογκώνεται ολοένα και περισσότερο. Και για του λόγου το αληθές σε μία αγορά όπως είναι αυτή των τσιγάρων που εκτιμάται ότι στην Ελλάδα φθάνει στα 22 δις. τεμάχια,αναμένεται ότι φέτος τα 5 δισ. τεμάχια θα έχουν την ρεστινιά του λαθραίου όταν το αντίστοιχο νούμερο πέρυσι ήταν 4,5 δισ. τεμάχια. Από αυτά λιγότερο από το 10% πιάνεται στη μέγγενη των τελωνειακών αρχών.

Της κ.Δ.Καραγιαννοπούλου

 http://greece-salonika.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου