24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.... η προδομένη λαϊκή δεξιά και οι ψηφοφόροι της...



Ο Αντώνης Σαμαράς αξίζει θερμά συγχαρητήρια. Τα αξίζει πραγματικά! Είναι ο άνθρωπος που έκανε ότι μπορούσε μαζί με το «φίλο» του Βενιζέλο για να δώσει την εξουσία στον Αλέξη Τσίπρα, μέσα από...

τραγικά λάθη και παραλήψεις. Γι΄αυτό και ο Αλέξης πρέπει να τον ευγνωμονεί! Ακόμα δεν κατάλαβε ότι τα «σαΐνια» και τους συμβούλους που έχει μαζέψει στο Μαξίμου, τον πούλησαν(!). Εδώ το λαϊκό άσμα με «πρόδωσαν οι φίλοι μου» έχει τη δική του σημασία ακόμη για φίλους, όπως ο «δήμιος» του Ελληνικού λαού κ. Σόιμπλε και η κα Μέργκελ, που έκαναν τη χώρα μας αποψιλωμένο πειραματόζωο ....

Τη νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ αγαπητέ πρόεδρε, θα δώσει η προδομένη λαϊκή δεξιά και οι ψηφοφόροι της, τους οποίους εγκαταλείψατε μαζί με τον Ελληνικό λαό στο έλεος της μοίρας τους με σύμμαχο το ΠΑΣΟΚ στη νομή της εξουσίας. Το στομάχι του Έλληνα έπαψε να χορταίνει από λόγια υποσχέσεις και ιδεολογίες.

Πρόεδρε. Πρόδωσες και προδόθηκες. Όπως και εσύ την εκλογή προέδρου δημοκρατίας. Δηλαδή οφθαλμόν αντί οφθαλμού! Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το 1995 ήσουν εσύ που πρότεινες για πρόεδρο της δημοκρατίας τον Κωστή Στεφανόπουλο, παρά τις έντονες αντιδράσεις της ΝΔ, του Μιλτιάδη Έβερτ και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που ήθελαν προσφυγή στις κάλπες.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) που δεν διέθετε τους 180 βουλευτές (είχε 170) και φοβούμενος την εκλογική αναμέτρηση και διάλυση της βουλής, αποδέχτηκε την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά και της Πολιτικής Άνοιξης που διέθετε 10 βουλευτές για πρόεδρο τον Κωστή Στεφανόπουλο, τον οποίο και εξέλεξαν με 181 ψήφους στην 3η ψηφοφορία. Ο Αθανάσιος Τσαλδάρης που πρότεινε η ΝΔ πήρε 109 και υπήρξαν και 10 λευκά.

Αυτά Αντώνη δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Θερμά συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα και καλή συγκυβερνοδιακυβέρνηση, μετά τις εκλογές! Η ιστορία θα καταγράφει την αλήθεια και θα αποδώσει ευθύνες.

Αν κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στην εκλογή προέδρου δημοκρατίας θα δούμε ότι, η εκλογή του δεν ήταν πάντα ανέφελη. Ανάλογα με τις εποχές και συγκυρίες, υπήρχαν πολιτικές ίντριγκες, φατρίες κομματικά πάθη. Πλούσιο παρασκήνιο και σωρεία συνταγματικών αμφισβητήσεων να συνοδεύουν τις περισσότερες προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν τις τελευταίες 10ετίες στη χώρα μας.

Σημαδεύτηκαν μάλιστα από διάλυση κομμάτων, διαρροές βουλευτικών ψήφων, αποχή από τη διαδικασία ψηφοφορίας για να διατηρηθεί η κομματική γραμμή, ανάρτηση πανό μέσα στη Βουλή, ακόμη και αρπαγή κάλπης από τον..(Καλπογιάννη)-Ελευθέριος Καλογιάννης! Όπως έμεινε στην ιστορία.

Παρά το γεγονός ότι ο θεσμός της Προεδρίας θεωρείται ήσσονος πολιτικής σημασίας, μετά την «αφαίρεση» αρμοδιοτήτων του ανωτάτου άρχοντα με την συνταγματική αναθεώρηση του 1985, όλα τα πρόσωπα που ανεδείχθησαν στο αξίωμα λειτούργησαν μέσα σε συναινετικό κλίμα. Παρ΄ ότι, η εκλογή των περισσοτέρων προέδρων είχε γίνει με επεισοδιακό τρόπο, που τροφοδοτούνταν άλλοτε από οξύτατες αντιπαραθέσεις των κομμάτων, και άλλοτε από ευκαιριακές συμμαχίες των πολιτικών παρατάξεων για εκλογή προέδρου.

Από εμάς, μια ευχή μόνο για τις εκλογές. Να μην πάμε στις κάλπες μέσα σε προεκλογική πόλωση, οξύτητα, και καταστροφολογία, αλλά, σε ήρεμο και πολιτισμένο πολιτικό κλίμα. Η οξύτητα του πολιτικού λόγου και ο φόβος δεν βοηθάει κανέναν.

Γράφει ο Κ.Π.
για  το  Fimotro 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου