24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Tο χρονικό της τραγωδίας μεσα απο φωτογραφιες ΦΩΤΟ


...ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ, ΕΧΟΥΜΕ 39 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ...


Ξημερώματα Κυριακής. Το «Norman Atlantic» έχει σαλπάρει για την Ανκόνα της Ιταλίας. Στο πλοίο κυριαρχεί το βαθύ σκοτάδι, καθώς..

. οι περισσότεροι επιβάτες έχουν ξαπλώσει και κοιμούνται...
Δυνατές εκρήξεις τους κάνουν να πεταχτούν έντρομοι από τις θέσεις και τα κρεβάτια τους. Λίγο μετά χτυπά ο συναγερμός. Επικρατεί πανικός.

Ολοι τρέχουν πανικόβλητοι προς το κατάστρωμα, αφού η φωτιά που έχει ξεσπάσει στο κάτω μέρος του πλοίου μοιάζει εκτός ελέγχου. Οι ώρες που ακολουθούν είναι εφιαλτικές. Κάποιοι προσπαθώντας να γλυτώσουν μέσα στον τρόμο τους βουτούν στα παγωμένα και άγρια νερά της φουρτουνιασμένης θάλασσας. Ο μέχρι τώρα απολογισμός κάνει λόγο για επτά νεκρούς.


Από τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά ακολούθησε μία αγωνιώδης επιχείρηση για τη διάσωσή τους, όμως, ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος. Για δεκάδες ώρες ελληνικές και ιταλικές αρχές προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους εκατοντάδες επιβαίνοντες που μέσα στο κρύο, χωρίς φαγητό και νερό, παλεύουν να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μη βουτήξουν, όπως έκαναν κι άλλοι μέσα στα φουρτουνιασμένα νερά.


Σήμερα, σχεδόν 34 ώρες μετά, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού, ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων έχει ανέλθει στους 433 διασωθέντες, μαζί με το πλήρωμα, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. 


Οι φωτoγραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν αποτυπώνουν με τον πιο περιγραφικό τρόπο το δράμα που βίωσαν οι συνολικά 478 επιβαίνοντες, 38 εκ των οποίων φέρονται να αγνοούνται. 



Το σκηνικό του απόλυτου τρόμου συνθέτουν εικόνες όπου από τη μία έχουμε ένα φλεγόμενο πλοίο με τη φωτιά να φουντώνει κάθε ώρα και πιο πολύ και από την άλλη ομάδες διάσωσης να προσπαθούν να φτάσουν στο καράβι και πότε να καταφέρνουν να απομακρύνουν μερικούς από το σημείο, πότε να φεύγουν άπραγες, αφού οι καιρικές συνθήκες που ήταν από την αρχή απέναντί τους, δεν τους επέτρεπαν να πλησιάσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου