24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Γιάνης Βαρουφάκης....τελείωσε οριστικά την τρόικα




Το γύρο του κόσμου κάνει η στιγμή που ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αποχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου την ώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι η τρόικα δεν μπορεί να είναι ..συνομιλητής της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία θα επιδιώξει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τα αρμοδίως θεσμοθετημένα ευρωπαϊκά όργανα.

Έχουν κυκλοφορήσει διάφορες εκδοχές για το τι ακριβώς ψυθίρισε στο αυτί του Βαρουφάκη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αποχωρώντας από το πάνελ. Ότι «μόλις σκότωσες την τρόικα», ότι «είσαι πολύ σκληρός διαπραγματευτής» και διάφορα άλλα.

Αυτό που ωστόσο έχει σημασία είναι το πολιτικό μήνυμα που έστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης με την κίνησή του αυτή, η οποία εντάσσεται πλήρως στο διαπραγματευτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Αφενός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ότι η κυβέρνηση μίας κυρίαρχης Ελλάδας με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό θέλει να διαπραγματευτεί με τους εταίρους της για μία κοινά επωφελή λύση στο ανώτατο θεσμικό επίπεδο και δεν θα δεχθεί υπαλλήλους του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου να κάνουν κουμάντο στο εσωτερικό της χώρας.

Αφετέρου, τελείωσε οριστικά την τρόικα. Την έβγαλε μία και καλή από την ελληνική σκακιέρα, πετώντας το μπαλάκι στην πλευρά των δανειστών για τη διάδοχη κατάσταση στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις και ερχόμενη ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό το προεκλογικά αποζητούσε. Την μεταφορά των διαπραγματεύσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου