24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

''Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ''...

 

Καθώς η Πορτογαλία ετοιμάζεται να αποπληρώσει νωρίτερα το ΔΝΤ και να αποδεσμευτεί από το Ταμείο, η Ελλάδα ...
ετοιμάζεται να μπει σε μετωπική σύγκρουση, τονίζει το Bloomberg,

H Πορτογαλία έχει ήδη... καλύψει το 40% των εκδόσεων ομολόγων που σχεδίαζε για να αποπληρώσει το ΔΝΤ με το κόστος δανεισμού να μειώνεται συνεχώς, σημειώνει ο David Schnautz αναλυτής σταθερού εισοδήματος της Commerzbank.

«Μετά από αυτή την δυνατή αρχή η Πορτογαλία θα μπορέσει να ολοκληρώσει τις εκδόσεις ομολόγων που χρειάζεται πριν το καλοκαίρι» προσθέτει.

Το μήνυμα της χώρας στους επενδυτές είναι το εξής: Η Πορτογαλία είναι περισσότερο σαν την Ιρλανδία και λιγότερο σαν την Ελλάδα. Η ιρλανδική κυβέρνηση έχει ήδη εκμεταλλευτεί τα ιστορικά χαμηλά του κόστους δανεισμού και την σχετικά πολιτική σταθερότητα για την αναχρηματοδότηση του 9 δισ. ευρώ δανείων από το ΔΝΤ.

«Το πολιτικό σύστημα στην Πορτογαλία έχει αποδείξει ότι είναι ώριμο. Τα ακραία ριζοσπαστικά κόμματα υπάρχουν αλλά στην Πορτογαλία τα κόμματα αυτά δεν παίρνουν πάνω από 10%-15%, σε κάθε περίπτωση όχι πάνω από 20%» έχει δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών Antonio Pires de Lima.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου