24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Ρουκέτες κατά αμάχων στην Ουκρανία



Το Κίεβο κατηγόρησε τους αυτονομιστές αντάρτες και τον ρωσικό στρατό, επειδή -όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας- βομβαρδίστηκε με ρουκέτες ....

η πόλη Μαριούπολη. Από τους βομβαρδισμούς βρήκαν τον θάνατο τουλάχιστον 30 άνθρωποι, ενώ άλλοι 83 τραυματίστηκαν, όπως ανέφεραν οι αρχές της πόλης. Είχε προηγηθεί η άρνηση των αυτονομιστών να συμφωνήσουν στη διεξαγωγή νέων ειρηνευτικών συνομιλιών.

Από την πλευρά τους, οι αυτονομιστές αρχικά αρνήθηκαν την ευθύνη για την επίθεση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ. Αργότερα, ένας ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, ο Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA της Ρωσίας, πως οι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση στην πόλη της Μαριούπολης. «Σήμερα εξαπολύθηκε μία επίθεση στη Μαριούπολη. Θα είναι το καλύτερο δυνατό μνημείο σε όλους τους νεκρούς μας», φέρεται να είπε σε μία τελετή στην πόλη Ντονέτσκ, που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για εκεχειρία, ο ηγέτης των ανταρτών Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο δεσμεύτηκε την Παρασκευή πως οι δυνάμεις του θα συνεχίσουν με μία νέα επίθεση.

Η υπό κυβερνητικό έλεγχο Μαριούπολη, στην Αζοφική Θάλασσα, βρίσκεται σε έναν παραλιακό δρόμο που ξεκινά από τα ρωσικά σύνορα και φθάνει στην Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε τον Μάρτιο από την Ουκρανία στη Ρωσία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο στρατός του Κιέβου κατέγραψε «μεγάλης έντασης» επιθέσεις των ανταρτών εναντίον κυβερνητικών θέσεων: «Παράνομες ένοπλες ομάδες προσπαθούν να διευρύνουν τα σύνορα ελεγχόμενων περιοχών και να διορθώσουν την οροθετική γραμμή προς όφελός τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Αντρίι Λισένκο στη διάρκεια μιας ενημέρωσης τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως η Ρωσία έχει 9.000 στρατιώτες μέσα στην Ουκρανία και κάλεσε τη Μόσχα να τους αποσύρει, επιρρίπτοντάς της την ευθύνη για μία ένοπλη επίθεση.

Η Μόσχα αρνείται ότι στέλνει δυνάμεις και όπλα στην ανατολική Ουκρανία παρά αυτό που η Δύση υποστηρίζει ότι είναι αναντίρρητη απόδειξη. Την Παρασκευή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επέρριψε στις «εγκληματικές διαταγές» των Ουκρανών ηγετών την κλιμάκωση της σύγκρουσης που έχει σκοτώσει περισσότερους από 5.000 ανθρώπους.

Ο ΟΗΕ είπε πως η σύγκρουση -η οποία ξεκίνησε στην ανατολική Ουκρανία πριν από περισσότερους από εννέα μήνες- διανύει τώρα την «πιο φονική της περίοδο» αφότου επιτεύχθηκε μια ειρηνευτική συμφωνία τον περασμένο Σεπτέμβριο. Την Παρασκευή, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν πως 262 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις προηγούμενες εννέα ημέρες.

Ανησυχία Βενιζέλου

Τη βαθιά του ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας και για το τραγικό θάνατο των πολιτών που σκοτώθηκαν κατά τους βομβαρδισμούς στα περίχωρα της Μαριούπολης, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η ασφάλεια των πολιτών της Ουκρανίας αποτελεί πρωταρχική προϋπόθεση για την συνέχιση του διαλόγου και την αναζήτηση λύσεων που διασφαλίζουν τη συμμετοχή όλων των περιοχών και όλων των πολιτικών, κοινωνικών και εθνοτικών δυνάμεων, μέσα σε ένα αξιόπιστο πλαίσιο δημοκρατίας, κράτους δικαίου και σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η πρεσβεία της Ελλάδας στο Κίεβο και τα Γενικά Προξενεία στη Μαριούπολη και την Οδησσό «παρακολουθούν επί του πεδίου την κατάσταση και βρίσκονται σε διαρκή επαφή με την Ομοσπονδία των ελληνικών συλλόγων της περιοχής και τα μέλη τους, προκειμένου, αν κριθεί απαραίτητο, να παρασχεθεί κάθε αναγκαία βοήθεια στις οικογένειες των ελληνικής καταγωγής κατοίκων της περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου