24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Άτακτη οπισθοχώρηση στο παρά '5 από το Βερολίνο. Ανακαλεί την σκληρή γραμμή και αφήνει ανοιχτό παράθυρο συμφωνίας



Μετά το γερμανικό "Όχι" στο αίτημα της Ελλάδας για παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας για έξι μήνες, το Βερολίνο φαίνεται να ανακαλεί ...
την αρχική άκαμπτη θέση του και σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg "υπάρχει παράθυρο συνεργασίας ανοιχτό".


Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι: "Η Γερμανία θεωρεί την πρόταση που υπέβαλε η Ελλάδα ως τη μοναδική βάση πάνω στην οποία θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις του αυριανού Eurogroup και δεν είναι απαραίτητη η υποβολή ενός νέου αναμορφωμένου κειμένου - αιτήματος".

Τις πληροφορίες αυτές μετέδωσε μέσω του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Και συμπλήρωσε: "Η στάση που υιοθέτησε η Γερμανία, η μεγαλύτερη χώρα που συμβάλλει με 240 δισ. ευρώ (273 δισ. δολάρια) στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, αλλά και ο κύριος εμπνευστής των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, φαίνεται να κάνει ένα βήμα πίσω από την προηγούμενη δήλωση που πρότεινε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Σόιμπλε μάλιστα, σχεδιάζει να παραστεί στη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το υπουργείο του".

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. Η συνομιλία διήρκεσε περίπου 50 λεπτά μαζί με τις μεταφράσεις. Η συνομιλία ήταν σε θετικό κλίμα και στην κατεύθυνση να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου