24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Ο άτυχος αρχιφύλακας Μάκης Γκαλιμάνης ένιωθε ότι ήταν στόχος: Τρομοκρατική ενέργεια ή μαφιόζικη εκτέλεση;


Tρομοκρατικό χτύπημα η μαφιόζικη εκτέλεση ήταν η χθεσινή δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Μάκη Γκαλιμάνη; Δεν αποκλείεται κανένα από τα δύο ενδεχόμενα αλλά ακόμα ...
οι έρευνες είναι στην αρχή.
Σοκαρει όμως το γεγονός ότι ό ίδιος ο αρχιφύλακας φαίνεται να είχε αντιληφθεί ότι αποτελεί στόχο για κάποιους.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, οι οικογένειες των σωφρονιστικών υπαλλήλων, ανησυχούν και τους λένε: «Καλύτερα να παραιτηθείτε και να μείνετε χωρίς δουλειά, παρά να σας χάσουμε... ».

Ο ίδιος ο αρχιφύλακας είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους του ότι μπορεί να είναι στόχος, λέγοντας ότι η δουλειά του είναι τέτοια που μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο ποτέ δεν είχε ζητήσει προστασία.

«Ελπίζω μόνο αν συμβεί κάτι τέτοιο να μην είναι μαζί μου και κάποιος δικός μου άνθρωπος και πάθει και κείνος κακό...», φέρεται να είχε πει προφητικά ο άτυχος αρχιφύλακας.

Οι δράστες της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Μάκη Γκαλιμάνη, πατέρα δύο παιδιών, δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί από τις αρχές, που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. 

Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει λιγοστές πληροφορίες για το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, το οποίο κατα πληροφορίες ήταν μάρκας PASSAT ή ΤΟΥΟΤΑ , χρώματος μαύρου.

Όπως κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες, το αυτοκίνητο αυτό κινήθηκε γρήγορα, βγήκε από τον οικισμό Κουβέλα και βρέθηκε στην εθνική οδό πριν ακόμα φτάσουν οι αστυνομικοί. 

Τι λένε τα μέχρι στιγμής δεδομένα: 

Στις 17.10 το απόγευμα του Σαββάτου στην Κουβέλα Στυλίδας άγνωστοι έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του και πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ τον αρχιφύλακα του σωφρονιστικού καταστήματος Δομοκού μέσα στο αυτοκίνητό τουΤην αστυνομία φέρεται να ειδοποίησε η σύντροφος του άτυχου αστυνομικού, που έπεσε νεκρός από τα πυρά. Οι δράστες διέφυγαν με ένα μαύρο αυτοκίνητο, το οποίο και αναζητούν οι αρχές.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα ο αρχιφύλακας βγήκε από το σπίτι για να πάει για κυνήγι.Διέσχισε κάθετα ένα στενό δρόμο μπροστά στο σπίτι του και μπήκε στο τζίπ που βρίσκονταν ακριβώς απέναντι από την εξώπορτα του σπιτιού του. Μόλις άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου του και κάθισε στο κάθισμα του οδηγού, οι εκτελεστές τον γάζωσαν 20 φορές με τα Καλάσνικοφ.

«Δεν είχε προλάβει να κλείσει την πόρτα. Είχε δεχθεί πολλές σφαίρες σε όλο το σώμα, ακόμα και το λαιμό. Το αυτοκίνητο το έκαναν κόσκινο», είπε ένας από τους γείτονες που έφτασαν αμέσως στο σημείο.
Η μητέρα του και ο αδελφός του που άκουσαν τους πυροβολισμούς πετάχτηκαν έξω και «πάγωσαν» αντικρίζοντας τον αρχιφύλακα νεκρό μέσα στα αίματα. Πηγές αναφέρουν ότι ο 47χρονος έχει βληθεί σε θώρακα και κεφάλι ενώ από το σημείο έχουν περισυλλεγεί δεκάδες κάλυκες.

Γείτονες είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία τις προηγούμενες ημέρες για ένα ύποπτο όχημα που ταιριάζει με αυτό που διέφυγαν οι δράστες. Τα μπλόκα που έστησαν σε διάφορα κομβικά σημεία δεν απέδωσαν ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως η κινητοποίηση της Αστυνομίας συνεχίζεται ακόμη.
Τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και οι αστυνομικοί βρήκαν 18 κάλυκες από καλάσνικοφ και δύο κάλυκες από πιστόλι των εννέα χιλιοστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το θύμα δέχθηκε σφαίρες από το θώρακα μέχρι το κεφάλι, και απ' όλες τις πλευρές και έπεσε αιμόφυρτος στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Μαζί με τους αστυνομικούς της Ασφαλείας έρευνες διεξάγουν και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι αυτόπτες μάρτυρες δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν πόσοι ήταν οι εκτελεστές μέσα στο αυτοκίνητο. Το μόνο που κατέθεσαν στους αστυνομικούς είναι ότι είδαν το μαύρο αυτοκίνητο να κατεβαίνει το δρόμο πριν γίνει το φονικό και μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπαν, ο ένας από τους δράστες που ήταν συνοδηγός έσκυψε όταν περνούσε από μπροστά τους «ίσως για να μη γίνει αντιληπτός».

Όπως περιγράφουν, όταν άκουσαν τους πυροβολισμούς και βγήκαν στο δρόμο το μαύρο αυτοκίνητο έφυγε με μεγάλη ταχύτητα με πορεία προς την παραλία του οικισμού και μέσω παράλληλου δρόμου βγήκε από τον οικισμό στην εθνική οδό. 

Οι αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν ότι το άκουσαν να φεύγει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. «Ακούστηκαν τα σπιναρίσματα που έφευγε», είπαν χαρακτηριστικά. Οι αστυνομικοί που συγχρόνως είχαν ειδοποιηθεί έφτασαν σε πέντε λεπτά, χωρίς όμως να εντοπίσουν κάτι σχετικό με το αυτοκίνητο ενώ παράλληλα είχαν αρχίσει να στήνουν μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία.

Στο σπίτι του άτυχου 47χρονου αρχιφύλακα, εκείνη την ώρα βρίσκονταν μόνο η μητέρα του. Μετά τους πυροβολισμούς, όταν βγήκε από το σπίτι, είδε το γιο της μέσα στα αίματα και ξέσπασε σε φωνές ενώ βρέθηκαν εκεί και γείτονες που δεν μπορούσαν να πιστέψουν την εν ψυχρώ εκτέλεση. Οι ίδιοι περιγράφοντας την κατάσταση που επικράτησε μιλούν για «πόλεμο από τους πυροβολισμούς».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 47χρονος που είναι διαζευγμένος είχε επιστρέψει το μεσημέρι στο σπίτι του συνοδευόμενος από μια φίλη του. 
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ετοιμάζονταν εκείνη την ώρα να φύγει για κυνήγι καθώς ήταν φανατικός κυνηγός. 
Οι γείτονες και οι γνωστοί τον περιγράφουν σαν ιδιαίτερα φιλικό άνθρωπο και σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στους αστυνομικούς, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, καθώς αναζητούσε εργασία για την φίλη του ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι δύο γονείς του -ο πατέρας του και η μητέρα του- κάθε μέρα πήγαιναν για ψάρεμα. 

Το Σάββατο η μητέρα του είχε μείνει στο σπίτι και ο 75χρονος πατέρας του απουσίαζε την ώρα του φονικού.

Οι αστυνομικοί αποφεύγουν προς το παρόν να πουν οτιδήποτε, καθώς έχει εμπλακεί στις έρευνες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ζητώντας να παγώσουν όλες οι κινήσεις μέχρις ότου η ίδια μπορέσει να εξετάσει όλα τα ευρήματα. Ο άτυχος 47 χρόνος μέχρι τώρα έχει υπηρετήσει ο σωφρονιστικός υπάλληλος σε διάφορες φυλακές και για πολλά χρόνια στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Το θύμα θεωρούνταν ακέραιος στην εργασία του και μάλιστα διπλωμάτης. Ίσως γι' αυτό να είναι ακόμη και θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται όπως όλα τα υπόλοιπα. 

Σημειώνουμε πως στον Δομοκό κρατούνται "βαριά ονόματα" του ελληνικού υποκόσμου αλλά και τρομοκράτες από όλο το φάσμα του αντάρτικου πόλης, ενώ στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει και οι κατά καιρούς αντιδράσεις και αναφορές τρομοκρατικών οργανώσεων στις φυλακές του Δομοκού.
Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα στυγερό έγκλημα που είχε σχεδιαστεί από καιρό. 

Οι φωτογραφίες είναι από το lamiareport.gr
http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου