24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Βαρουφάκης...Έχουμε κάνει τα αδύνατα δυνατά- Δεν θα ανεχθούμε άλλη λιτότητα ως τιμωρία



«Δεν υπάρχει μακροοικονομικό επιχείρημα για περαιτέρω δημοσιονομική σύσφιγξη. Ο μόνος λόγος για να γίνει αυτό θα είναι σε όρους τιμωρίας» δηλώνει ..
ο υπουργός Οικονομικών λίγο πριν από το Eurogroup. Κάναμε τα πάντα για να βρεθεί συμφωνία.


"Έχουμε κάνει τα αδύνατα δυνατά για μια συμφωνία. Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να απέχουμε από κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα ή την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας" επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph λίγες ώρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup. 

O Έλληνας υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως "αυτό που δε θα δεχθούμε είναι να μεταφερθεί η δημοσιονομική προσαρμογή που έχει αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση να συνεχιστεί επειδή έτσι θέλουν οι κανόνες". 

"Έχουμε ήδη κάνει περισσότερη δημοσιονομική σύσφιγξη από ό,τι έχει γίνει ποτέ από οποιαδήποτε χώρα σε καιρό ειρήνης και η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση με μείωση του ονομαστικού ΑΕΠ. Δεν υπάρχει μακροοικονομικό επιχείρημα για περαιτέρω δημοσιονομική σύσφιγξη. Ο μόνος λόγος για να γίνει αυτό θα είναι σε όρους τιμωρίας. Το μόνο που ζητούμε είναι ένας τρόπος να τερματιστεί ο κύκλος χρέους-αποπληθωρισμού και να ανακτηθούν τα κυκλώματα πίστωσης της ελληνικής οικονομίας".

Η εφημερίδα αναφέρει μάλιστα ότι "σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, το κείμενο του αιτήματος που κατατέθηκε την Πέμπτη έγινε σε συνεργασία με τον κ. Ντάισελμπλουμ". 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου