24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

ΠΑΤΡΑ....Ο δολοφόνος συνελήφθη στο Καρναβάλι .... Μεγαλη επιτυχια της αστυνομιας



Πήγε με φίλο του στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για να διασκεδάσει το τριήμερο της Αποκριάς, σε νυχτερινά καταστήματα που συνήθιζε να συχνάζει. Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας ..
Αττικής είχαν σκιαγραφήσει το γεωγραφικό και ατομικό προφίλ του «παροδικού δολοφόνου». 


Σχεδίασαν το «τρίγωνο» των περιοχών, που γνώριζε, διαπράττοντας ανθρωποκτονίες, ληστείες και κλοπές. Ήταν οι πόλεις της Πάτρας, Τρίπολης και περιοχές της Φθιώτιδας, ενώ από τον δικαστικό του φάκελο προέκυπτε πως μετά από κάθε δολοφονία του, έφευγε στην Αλβανία και σχεδόν μετά από περίπου 3 μήνες επέστρεφε στον τόπο του εγκλήματος.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., από τις πρώτες έρευνες και τα στοιχεία που προέκυπταν διαπίστωναν ότι ο δολοφόνος ερχόταν σε μία περιοχή της χώρας, εργαζόταν, λήστευε και σκότωνε, εξαφανιζόταν για ένα χρονικό διάστημα και επέστρεφε διαπράττοντας παρόμοια αποτρόπαια εγκλήματα.

Επέστρεψε στο «λημέρι» του

Το ίδιο έκανε και αυτή τη φορά, μετά την άγρια δολοφονία της 59χρονης ζωγράφου-εικαστικού Κατερίνας Ζαζάνη στο Γαλανάδο της Νάξου στις 16 Οκτωβρίου 2014. Ο δολοφόνος με τις… 7 ταυτότητες, είχε έρθει στην Ελλάδα στα μέσα Ιανουαρίου.

Τις τελευταίες ημέρες οι αρμόδιοι αξιωματικοί ζήτησαν από τις υπηρεσίες των νομών που είχαν χαρτογραφήσει να τους διαβιβάσουν στοιχεία από κλοπές και διαρρήξεις με ένα συγκεκριμένο τρόπο δράσης.


Στην περιοχή της Πάτρας διαπίστωσαν ότι είχαν γίνει 10 κλοπές-διαρρήξεις, εκ των οποίων οι 9 φαινόταν ότι είχαν γίνει από οργανωμένες ομάδες, μία όμως ήταν «ορφανή» από… μεμονωμένο δράστη.

Στη Φθιώτιδα όμως, τα στοιχεία έγιναν πιο σαφή, όταν σε μία από τις διαρρήξεις που είχαν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα ταυτοποιήθηκε αποτύπωμα του… serial killer. Κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, εκτιμώντας ότι ο δράστης θα κινηθεί στην περιοχή της Πάτρας λόγω του καρναβαλικού τριήμερου, ταξίδευσαν εκεί και τον αναζήτησαν σε μπαρ που σύχναζε.

Χθες τα ξημερώματα έπεσαν «διάνα» και συνέλαβαν τον δολοφόνο, που έμεινε έκπληκτος από τον εντοπισμό του, μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή του. Σε βάρος του πέρα από τις ανθρωποκτονίες εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για σωρεία ληστειών και κλοπών σε Λαμία, Αμφίκλεια, Ναύπλιο και Τρίπολη.

Τουλάχιστον 4 δολοφονίες

Μόντι ή Έντμοντ ή Ντέτιαν Παπαγιάν, Αρτάν Μπαρτάν και τρία ακόμη ονοματεπώνυμα με διαφορετικά ονόματα πατρός και μητρός, ηλικίας από 31 έως 34 χρόνων δήλωνε σε διάφορες επαφές του με τις αστυνομικές αρχές ο κατά συρροή δολοφόνος.

Μετά την ανθρωποκτονία της άτυχης εικαστικού, το γενετικό υλικό του «Ηλία» ή «Βαγγέλη», όπως παρουσιαζόταν στη Νάξο, ταυτοποιήθηκε με βιολογικό υλικό που είχε βρεθεί πάνω στο κομμάτι από ύφασμα και σπάγκο, με τα οποία στραγγαλίστηκε η 59χρονη ζωγράφος.

Είχε αρπάξει χρήματα, κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχε επιχειρήσει να παραβιάσει δύο χρηματοκιβώτια που ήταν στο εσωτερικό του σπιτιού. Το έγκλημα είχε προσδιοριστεί χρονικά την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014, ενώ αποκαλύφθηκε δύο ημέρες αργότερα, τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν ο 21χρονος γιος της την αναζήτησε, με τον δράστη να έχει φθάσει ήδη στην Αλβανία.

Εργαζόταν αρκετό καιρό για λογαριασμό της εικαστικού, γνώριζε ότι είχε γίνει αποδέκτης μιας μεγάλης κληρονομιάς. Μερικές ημέρες πριν από το έγκλημα είχαν διαπληκτιστεί έντονα γιατί η 59χρονη δεν είχε μείνει ικανοποιημένη από κάποιες εργασίες που του είχε αναθέσει.

Με τον ίδιο τρόπο στις 30 Μαρτίου 2008 είχε σκοτώσει έναν 82χρονο ηλικιωμένο μέσα στο σπίτι του στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια ληστείας. Το θύμα που είχε κακοποιηθεί βάναυσα εξέπνευσε λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Ο δεύτερος φόνος καταγράφηκε στις 10 Μαΐου 2011 στην περιοχή Σπηλιά του Δήμου Τριφυλίας στη Μεσσηνία με θύμα του έναν 79χρονο.

Ο δράστης μετά από μία έντονη εργασιακή προστριβή με το ηλικιωμένο θύμα, τον στραγγάλισε μέσα στο κτήμα του, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι. Το τρίτο έγκλημα σημειώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2011 στο χωριό Βούρβουρα Αρκαδίας με θύμα έναν 77χρονο αγρότη.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο ηλικιωμένος ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους δράστες τη στιγμή που η σύζυγός του τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν. Υπάρχουν ενδείξεις συμμετοχής του σε δύο ακόμη ανθρωποκτονίες ηλικιωμένων στο Δώριο Μεσσηνίας και στην Αρκαδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου