24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: «…Θέλω να ανέβει η χώρα μου στο βάθρο που της αξίζει…»



Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, η ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη μάς ταξιδεύει μουσικά σε ελληνικά και ξένα μονοπάτια που χρωματίζουν ...
την ψυχή, και μας μιλά για τις συναυλίες της, με τίτλο «Μυστικό τοπίο».

Αντλώντας έμπνευση από γνωστούς συνθέτες από όλο τον κόσμο, το «Μυστικό τοπίο» μάς καλεί να εξερευνήσουμε τους ήχους και τα συναισθήματά του, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 25, την Πέμπτη 26 και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 8.30 το βράδυ.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έχει επιλέξει μερικά από τα αγαπημένα κομμάτια της μουσική της διαδρομής, αλλά και τραγούδια από το διεθνές πεντάγραμμο που τράβηξαν το μουσικό της ενδιαφέρον, και μιλά γι’ αυτές τις τρεις βραδιές και για το τοπίο της σημερινής Ελλάδας.

Ξεναγείστε μας στο «μυστικό τοπίο» αυτής της συναυλίας.

Νοιώθω μια λαχτάρα και μόνο στη σκέψη! Με συγκινεί αφάνταστα το Μέγαρο και ο πολιτισμός που εκπέμπει και, ειδικά, ο συνδυασμός με μια συμφωνική ορχήστρα. Αυτή η συγκεκριμένη απόλαυση των ήχων είναι ένα βάλσαμο για την ψυχή. Αυτή η ομαδικότητα κρύβει πολλή αγάπη, πολλή δουλειά, δύναμη, προσήλωση και ευαισθησία.

Τι υποδηλώνει ο τίτλος της;
Διάλεξα αυτόν τον τίτλο, γιατί η μουσική “κρύβει” περιέργεια, έχει φως και ανοίγει μοναδικά περάσματα, για να εκφραστεί. Καινούργια μονοπάτια, γεμάτα ασπρόμαυρες νότες που χρωματίζουν σιγά σιγά την καρδιά.



Πώς επιλέξατε τα τραγούδια, που συνθέτουν το περιεχόμενό της;

Δεν ήταν μια εύκολη επιλογή. Κάθε ένα τραγούδι, που μου ερχόταν στο μυαλό και το μουρμούριζα, έκρυβε και μια ιστορία. Είναι το πιο δύσκολο σημείο η επιλογή της έκφρασης της εποχής και η αρχή του νήματος. Τελικά, τα τραγούδια, που θα τραγουδήσω, με προκάλεσαν να τα ξανακούσω με διαφορετικό τρόπο, και νοιώθω ότι θα μας μεταφέρουν μαγικά από το παρελθόν στο σήμερα και από το τώρα στο αύριο.
Από τον Σούμπερτ μέχρι τον Νίκο Αντύπα, σε μια διαδρομή που έχουν χρωματίσει ανεξίτηλα ο Κραουνάκης, ο Κορκολής, η Ρεμπούτσικα, ο Μπρέγκοβιτς, ο Σαββόπουλος, ο Χατζηδάκις, ο Σαντόρι, o Θεοδωράκης, ο Νίνο Ρότα, ο Ελύτης, ο Γκάτσος, η Νικολακοπούλου, ο Γκανάς, η Δημοπούλου, ο Μωραΐτης.Ποια θα είναι η συντροφιά σας επί σκηνής;

Για πρώτη φορά, θα συνεργαστώ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Μια εξαιρετική ορχήστρα, που την εκτιμώ πολύ. Θα έλεγα ότι ο ήχος μιας συμφωνικής ορχήστρας σού προσφέρει απλόχερα πληθώρα συναισθημάτων. Είναι σαν μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά, που κλείνεις τα μάτια και ακουμπάς.

 Επίσης, για πρώτη φορά, θα συνεργαστώ και με τον εκπληκτικό μαέστρο Λουκά Καρυτινό, ο οποίος θα χτυπήσει τον αέρα με τη μαγική του μπαγκέτα και θα πλημμυρίσει ο κόσμος μουσική. Το μολύβι, που έδωσε ζωή στις παρτιτούρες, ανήκει στον ενορχηστρωτή Κώστα Παπαδούκα. Και η χορωδία Gratuarti της Χριστίνας Βαρσάμη, σίγουρα, θα δώσει την άλλη διάσταση στα τραγούδια.


Ατενίζοντας το τοπίο της σημερινής Ελλάδας, πώς θα το περιγράφατε;

Προσπαθώ να νετάρω τον φακό της πολιτικής. Είμαι αισιόδοξη, αλλά δεν κρύβω ότι έχω κι ένα εσωτερικό αγκάθι, που με βασανίζει και μου κλέβει τον ύπνο. Θέλω να ανέβει η χώρα μου στο βάθρο που της αξίζει, θέλω να δω την ανάπτυξή της σε όλους τους τομείς και, ειδικά, στον πολιτισμό, που, πάντα, οι πολιτικοί τον αντιμετώπιζαν σαν είδος πολυτελείας και όχι σαν είδος πρώτης ανάγκης. Θέλω να ζω με αξιοπρέπεια και να σβήσω για πάντα τις τραγικές εικόνες των τελευταίων ετών. Dum spiro, spero (όσο αναπνέω, ελπίζω).

ΠληροφορίεςΜέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη - Αθήνα, τηλ.: 210 7282000. Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 50 ευρώ, Α΄ ζώνη: 35 ευρώ, Β΄ ζώνη: 25 ευρώ, Γ΄ ζώνη: 14 ευρώ, ειδικές τιμές: πολύτεκνοι - άτομα άνω των 65 ετών: 9,50 ευρώ, φοιτητές - νέοι - άνεργοι - ΑΜΕΑ: 7,50 ευρώ. Προπώληση: ταμεία Μεγάρου, εκδοτήρια Μεγάρου: Ομήρου 8 - Αθήνα, τηλεφωνικά: 210 7282333, ομαδικές κρατήσεις: 210 7282367, ηλεκτρονικά: megaron.gr.



Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
gkoul@naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου