24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

O Ολάντ βγαίνει μπροστά και στηρίζει την Ελλάδα: "Θα μιλήσω με τη Μέρκελ"



Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, είχε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε θερμό κλίμα.


Σύμφωνα με πηγές..
του Μεγάρου Μαξίμου, ο Ολάντ διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα συζητήσει το όλο θέμα και με την Άνγκελα Μέρκελ, στη συνάντηση που θα έχει μαζί της την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι, εν μέσω των διαβουλεύσεων εν όψει του έκτακτου Eurogroup της Παρασκευής, ο Αλέξης Τσίπρας είχε νωρίτερα τηλεφωνικές συνομιλίες και με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και με τον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι.

Η Αθήνα στηρίζει πολλά στην πίεση που ασκεί το Παρίσι προς τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να βρεθεί σύντομα μία συμβιβαστική λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Άλλωστε, νωρίτερα, το απόγευμα, ο Γάλλος πρωθυπουργός Μάνουελ Βαλς τόνισε ότι η χώρα του θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ. 

Την ίδια στιγμή, και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, ανέφερε σήμερα πηγή προσκείμενη στην ιταλική κυβέρνηση.

Οι τηλεφωνικές αυτές επαφές πραγματοποιήθηκαν καθώς οι ηγέτες της ευρωζώνης επιχειρούν να γεφυρώσουν τις διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, η οποία απέρριψε το αίτημα της Αθήνας για παράταση της δανειακής σύμβασης.

Η Ιταλία έχει συμφωνήσει με τη Γερμανία ότι η νέα κυβέρνηση της Αθήνας πρέπει να τηρήσει τους όρους του διεθνούς προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, ωστόσο Ιταλοί αξιωματούχοι στις δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν υιοθετήσει έναν αρκετά πιο φιλικό τόνο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν αναμένεται να παραστεί στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες αύριο με αντικείμενο την αποδοχή ή όχι του αιτήματος της Ελλάδας. Επρόκειτο αρχικά να μην παραστεί και να παραμείνει στη Ρώμη λόγω ενός σημαντικού υπουργικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου