24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Δείτε τους κρυφούς τρόπους σεξιστικής συμπεριφοράς σε ένα γραφείο




Οι γυναίκες συνεχίζουν να δέχονται σεξιστική συμπεριφορά στους χώρους εργασίας τους, ακόμα και αν αυτό γίνεται με κεκαλυμμένο τρόπο. Όπως εξηγεί η Joan Williams, εκ των συγγραφέων... του "What Works for Women at Work", υπάρχουν κάποια στερεότυπα που θέλουν τις γυναίκες ικανοποιημένες και ευτυχισμένες αν κάνουν την "λάντζα" του γραφείου.

Αυτό σημαίνει πως πολλές φορές οι γυναίκες αναγκάζονται να δουλεύουν περισσότερο, αφού πρέπει να κάνουν και τις... γυναικείες δουλειές του γραφείου.

Για παράδειγμα από μία γυναίκα είναι αναμενόμενο, να σηκώσει το τηλέφωνο, κατά την διάρκεια ενός meeting, αναφέρει η William σε άρθρο της στην Wall Street Journal με τίτλο "Sticking Women with the Office Housework".

Επίσης σε κάποιο meeting συνήθως αναμένουν από μία γυναίκα να είναι αυτή που θα κρατήσει σημειώσεις, τονίζουν η καθηγήτρια Adam Grant και η COO του Facebook, Sheryl Sandberg, σε άρθρο τους στους New York Times με τίτλο "Madam CEO, Get Me a Coffee".

Όπως σημειώνουν, η διαδικασία να κρατά σημειώσεις μία γυναίκα σε ένα meeting, μπορεί να την απομακρύνει από την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί μία ευκαιρία που θα της εμφανιστεί, αφού είναι δύσκολο κάποιος να συμμετέχει σε μία συζήτηση και ταυτόχρονα να κρατά σημειώσεις.

Σύμφωνα με τις Grant και Sandberg, πολλές φορές ζητείται από μία γυναίκα υπάλληλο να φτιάξει και να μεταφέρει καφέ στους συναδέλφους της. Το κακό σε αυτή την περίπτωση, είναι πως σύμφωνα με τους συγγραφείς του άρθρου, αν μία γυναίκα αρνηθεί να φτιάξει καφέ σε περίπτωση που αυτό της ζητηθεί, τότε αυτό θα γυρίσει "μπούμερανγκ" εναντίον της, αφού θα φανεί εγωίστρια.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει σε έρευνά της η ψυχολόγος Madeline Heilman, συνήθως σε γυναίκες αναθέτουν οι επικεφαλής ενός τμήματος να εκπαιδεύσουν καινούργιους υπαλλήλους, πράγμα που αν αρνηθούν, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα τους στην εταιρεία.

Οι Grant και Sandberg γράφουν στο άρθρο τους στους New York Times πως πολλές φορές ζητάται από γυναίκες υπαλλήλους να βοηθήσουν εθελοντικά σε έναν τομέα της εταιρείας, με την άρνηση τους να θεωρείται εγωιστική συμπεριφορά. Αντίθετα αν ένας άντρας αρνηθεί, τότε είναι πιθανότερο να δικαιολογηθεί η στάση του αυτή επειδή "είναι πολυάσχολος".

Από τις γυναίκες συναδέλφους αναμένεται να φέρνουν γλυκά που φτιάχνουν στο γραφείο, να παραγγέλνουν φαγητό για τους άλλους και να είναι αυτές που θα σχεδιάσουν ένα πάρτι για κάποιον συνάδελφο.

Οι Grant και Sandberg έφτασαν στα συμπεράσματά τους μελετώντας 183 έρευνες σε 15 χώρες σχετικά με τις ευκαιρίες που έχουν οι γυναίκες στον επαγγελματικό τους χώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου