24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Σφαιρόπουλος ..."Ο Ολυμπιακός είναι ένα δόρυ, ο Σπανούλης είναι η αιχμή του!"




Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης στο κατάμεστο ΣΕΦ και κάλυψε τη διαφορά της ήττας στην Ισπανία ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στην εμπειρία των "ερυθρόλευκων" αλλά και τα ηγετικά..
χαρακτηριστικά του Βασίλη Σπανούλη.

Αρχικά, ο Έλληνας προπονητής δήλωσε: "Είναι μία πολύ σημαντική νίκη και συνδυάστηκε με τη διαφορά. Μία νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου. Η αποφασιστικότητα που δείξαμε ήταν πάρα πολύ μεγάλη και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας για τον τρόπο που ετοιμάστηκαν και έπαιξαν. Το πρώτο ημίχρονο είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε κάνει. Ξέραμε ότι η Ρεάλ θα αντιδράσει στο δεύτερο, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν μπήκε ποτέ στη διεκδίκηση της νίκης. Στο τέλος, ήμασταν έξυπνοι, ψύχραιμοι, κρατήσαμε και τη διαφορά. Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε τη νίκη, υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια που έρχονται. Είμαστε στο τέλος του Top 16 και έχουμε δουλέψει όλη τη χρονιά για αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι μία νίκη που δείχνει τις δυνατότητες της ομάδας μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Ένα γεμάτο ΣΕΦ είναι πάντα δύσκολο για τον αντίπαλο και θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να αποτελεί ο κόσμος τον 6ο παίκτη".

Ερωτηθείς για το εάν έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο η πνευματική ετοιμότητα ή η τακτική προσέγγιση: "Είναι αλληλένδετα αυτά. Η ετοιμότητα, η θέληση και η συγκέντρωση είναι απαραίτητα στοιχεία, για να πάρεις 17 επιθετικά ριμπάουντ. Έχοντας αυτά τα στοιχεία, είσαι έτοιμος για το τακτικό κομμάτι και να προσαρμοστείς στο πώς πρέπει να παίξεις στον αγώνα. Σίγουρα, η θέληση πολλές φορές υπάρχει, αλλά χωρίς καθαρό μυαλό δεν μπορείς να εφαρμόσεις την τακτική σου. Ήταν μια ολοκληρωτική επικράτηση, αλλά επαναλαμβάνω πως κοιτάμε την επόμενη μέρα. Δεν πρέπει να μείνουμε καθόλου σε αυτό το παιχνίδι, το είπα και στους παίκτες μου".

Για την απόδοση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο: "Στα αποδυτήρια είπαμε πως η Ρεάλ χρειάζεται 2-3 λεπτά για να εκμηδενίσει μία μεγάλη διαφορά. Ιδίως όταν βρίσκεται πίσω, ρισκάρει περισσότερο. Πιστεύω πως έχουμε την εμπειρία και είχαμε το καθαρό μυαλό, για να διαχειριστούμε το προβάδισμά μας. Δεχτήκαμε κάποια καλάθια, εύκολα και δύσκολα, αλλά τελικά στην επίθεσή μας ήμασταν ώριμοι και διαβάσαμε την αλλαγή στην άμυνα της Ρεάλ. Ο τρόπος που διαχειριστήκαμε το δεύτερο ημίχρονο μας δίνει ένα μάθημα για το πώς πρέπει να αντιδρούμε και στο μέλλον".

Για την Χακίμ Ουόρικ είπε:"Έχει παίξει και σε άλλα παιχνίδια καλά, αλλά σήμερα ήταν το καλύτερο παιχνίδι. Είναι πολύ καλός αθλητής, έχει σωστή σκέψη και εμπειρία, και όσο μαθαίνει τους συμπαίκτες του, θα παίζει καλύτερα. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα συνόλου, στηρίζεται σε παιδιά με εμπειρία και έχει ηγέτη τον Σπανούλη. Ο Ολυμπιακός είναι ένα δόρυ και ο Σπανούλης είναι η αιχμή του. Ο Πρίντεζης, ο Μάντζαρης και ο Παπανικολάου έχουν εμπειρία και παραστάσεις από αυτό το επίπεδο και αποτελούν τον ισχυρό μας κορμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου