24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Το Δίκτυο Νησιώτικων Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Στρασβούργο....

  
Με θέσεις και προτάσεις το INSULEUR στην συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Επαφές με Έλληνες Ευρωβουλευτές και Ευρωπαίους Αξιωματούχους είχε ο πρόεδρος του INSULEUR (Δίκτυο Νησιώτικων Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) Γιώργος Μπενέτος στο Στρασβούργο στο περιθώριο της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου (7-12 Μαρτίου 2016).

Η συνεδρίαση Διακρατικής Ομάδας Ευρωβουλευτών,,,
της Επιτροπής των Νησιών είχε ως θέμα την πολιτική συνοχή και το πως να συνυπολογιστούν στις σχετικές αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των νησιών. Ο Έλληνας πρόεδρος του INSULEUR επεσήμανε στους Ευρωβουλευτές και Ευρωπαίους Αξιωματούχους 

ότι «έχει γίνει πια ευρέως παραδεκτό το γεγονός της ύπαρξης συγκεκριμένων και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών στα νησιά και ακόμη περισσότερο το ότι για να ολοκληρωθεί και να συνεχίσει να υπάρχει στον μεγαλύτερο βαθμό πολιτική συνοχή στην Ε.Ε είναι απαραίτητο να συνυπολογισθούν οι ιδιαιτερότητες κάθε νησιού ξεχωριστά» .

Τόνισε ότι «αυτά βέβαια ανήκουν σε πρώτη φάση στο στάδιο του σχεδιασμού, η σωστή υλοποίηση του οποίου είναι προαπαιτούμενο για την επιτυχή πρακτική εφαρμογή ενός σχεδίου», και υπογράμμισε ότι «οι απρόβλεπτες οικονομικές και γεωπολιτικές αναταράξεις ,όμως, πολύ συχνά έρχονται να ανατρέψουν και τον καλύτερο τεχνοκρατικό σχεδιασμό, όπως η προσφυγική κρίση η οποία περνάει μέσω των ελληνικών νησιών στην Ευρώπη έχει τεράστιες συνέπειες σήμερα».

Τέλος, πρόσθεσε πως «αυτή την στιγμή έχουμε φτάσει σε ένα οριακό σημείο και για να διατηρήσουμε την ευρωπαϊκή συνοχή επιβάλλεται να γίνουν διορθωτικές κινήσεις αναθεώρησης των πρακτικών λειτουργίας της Ε.Ε ,προς την κατεύθυνση της συναπόφασης και της κατανόησης και όχι προς την κατεύθυνση του λανθασμένου τρόπου επιβολής απόψεων , την στιγμή που ειδικά για την Ελλάδα, υπάρχουν τεκμηριωμένες απόψεις και σωρεία αποδείξεων οι οποίες καθιστούν ηλίου φαεινότερον ότι οι παράμετροι του προγράμματος δανεισμού και υποχρεώσεων κινήθηκαν σε λάθος βάση». 
Ο Πρόεδρος του INSULEUR είχε συναντήσεις με Ευρωβουλευτές, τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη (φωτο) όσο και τους Σοφία Σακοράφα, Μαρία Σπυράκη, Νίκο Χουντή, Κώστα Χρυσόγονο, Γιώργο Γραμματικάκη, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Μιλτιάδη Κύρκο και Γιώργο Κύρτσο. Συνάντηση είχε επίσης και με τον Γιώργο Ντάση Πρόεδρο της ΕΟΚΕ (Ευρωπαϊκή Οικονομική κα Κοινωνική Επιτροπή)

Όλοι συμφώνησαν ότι το προσφυγικό βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της ΕΕ και καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια ώστε να αυξηθούν περαιτέρω οι οικονομικές εισροές προς την Ελλάδα. Συνεπικουρούν δε την θέση του INSULEUR για την δημιουργία ενός lobby συμμαχιών για την ενίσχυση των νησιωτικών θεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου