24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

41.000 άτομα δικάζει από σήμερα η Τουρκία του Ερντογάν



Η δίκη 41.000 ανθρώπων θα γίνει σε πολλές τουρκικές πόλεις.


 Πρόκειται για άτομα που έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται ότι συμμετείχαν με κάποιο τρόπο στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

29 αστυνομικοί θα δικαστούν, επίσης, την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, στην πρώτη δίκη που διοργανώνεται στην Κωνσταντινούπολη.

Η δίκη θα γίνει στη μεγαλύτερη δικαστική αίθουσα της Τουρκίας, σε ένα κτίριο που βρίσκεται απέναντι από τη φυλακή Silivri, στα περίχωρα της τουρκικής μητρόπολης.

Ανάμεσα στους 29 αστυνομικούς που θα δικαστούν, οι 21 κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε ισόβια γιατί κατηγορούνται για «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης» και «απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης ή παρεμπόδιση της λειτουργίας της».

Οι υπόλοιποι 8 κινδυνεύουν με ποινές έως 15 χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία ότι «ανήκουν σε μια ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση».

Επίσης, τρεις πιλότοι ελικοπτέρων της αστυνομίας κατηγορούνται ότι αρνήθηκαν να μεταφέρουν τις ειδικές ομάδες ανδρών για να προστατεύσουν την προεδρική κατοικία στο Huber, στην Κωνσταντινούπολη.

Αλλοι αστυνομικοί κατηγορούνται ότι αρνήθηκαν να υπακούσουν στη φιαταγή να επιτεθούν στους πραξικοπηματίες και ότι επιχείρησαν να ενθαρρύνουν την λαϊκή αντίσταση ποστάροντας μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι 24 από αυτούς τους υπόπτους βρίσκονται ήδη σε προσωρινή κράτηση, ο ένας καταζητείται και οι άλλοι βρίσκονται σε ανάκριση, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου προκάλεσε τον θάνατο 270 ατόμων και τραυμάτισε άλλους 2.000. Η τουρκική κυβέρνηση αποδίδει την ευθύνη στον ιεροκήρυκα Γιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Ο Γκιουλέν είναι επικεφαλής ενός κινήματος με την ονομασία Hizmet (« υπηρεσία», στα τουρκικά), το οποίο περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό σχολείων, συλλόγων και επιχειρήσεων. Αυτό το κίνημα η κυβέρνηση Ερντογάν το αποκαλεί «τρομοκρατική οργάνωση».

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πίσω από τον αστυνομικό που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Ρώσο πρέσβη στην Αγκυρα βρίσκεται το κίνημα του Γκιουλέν. Ωστόσο, πέρα από τις συλλήψεις και φυλακίσεις των υποτιθέμενων πραξικοπηματιών, στο στόχαστρο βρίσκονται και κουρδικά στελέχη αλλά και μέσα ενημέρωσης.

Το μέγεθος αυτής της επιχείρησης που εξαπέλυσε ο Ερντογάν εναντίον των υποτιθέμενων εχθρών του ανησυχεί τη Δύση και ειδικότερα την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία εξακολουθεί να έχει ταραγμένες σχέσεις με την Τουρκία.

Ο ρυθμός των συλλήψεων δεν δείχνει να μειώνεται αφού ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε την Δευτέρα τη σύλληψη επιπλέον 1.096 ατόμων, μέσα σε μια εβδομάδα, που συνδέονται με την οργάνωση του Γκιουλέν.

Οι δίκες θα γίνουν στην Κωνσταντινούπολη αλλά και σε πολλές άλλες τουρκικές πόλεις.

Στις 20 Φεβρουαρίου δικάζονται στην πόλη Mugla, στα νοτιο-ανατολικά της Τουρκίας, 47 άτομα που κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον ίδιο τον Ερντογάν. Επίσης, την ερχόμενη Δευτέρα, στην πόλη Denizli, στα νοτιο-δυτικά της Τουρκίας θα δικαστούν 60 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου