24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Νότης Μαριάς ....προκλητικές και επικίνδυνες δηλώσεις αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο


Κατεπείγουσα Γραπτή Ερώτηση κατέθεσε χθες Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στην Ευρωβουλή...

 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς, με την οποία ζητά από την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, να καταδικάσει άμεσα και απερίφραστα την προκλητική.. δήλωση του τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου ο οποίος στις 1 Δεκεμβρίου 2016 υποστήριξε ότι τα Ίμια αποτελούν δήθεν τουρκικό έδαφος.

Ο Νότης Μαριάς στην Γραπτή του Ερώτηση, επισημαίνει ότι «οι προκλητικές και επικίνδυνες δηλώσεις αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο συνεχίζονται από την τουρκική κυβέρνηση. Μετά το παραλήρημα Κιλιτσντάρογλου για τις 18 Ελληνικές νησίδες στο Αιγαίο και τις συνεχείς αμφισβητήσεις της Συνθήκης της Λωζάννης από τον Ερντογάν, ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, στις 1 Δεκεμβρίου 2016, υποστήριξε ότι τα Ίμια αποτελούν δήθεν τουρκικό έδαφος. 

Έτσι για μια ακόμη φόρα, η τουρκική κυβέρνηση αμφισβητεί ανοιχτά τα σύνορα της Ελλάδας και τη Συνθήκη της Λωζάννης.» και συνεχίζει: «Σε συνέχεια των προκλητικών δηλώσεων Τσαβούσογλου, η Τουρκία εξέδωσε την ΝΟΤΑΜ Α5446/16 με την οποία ισχυρίζεται ότι μία εκ των τριών περιοχών που δεσμεύει η Ελλάδα για 

την διεξαγωγή ασκήσεων με την ΝΟΤΑΜ Α2646/46 και συγκεκριμένα η περιοχή νότια της Κάσου αποτελεί δήθεν αποστρατικοποιημένη περιοχή και δεν πρέπει δήθεν να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Επιπλέον, ο Νότης Μαριάς σημειώνει ότι «είναι προφανές ότι η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη το καθεστώς ατιμωρησίας που διέπει τις σχέσεις της με την ΕΕ, προσπαθεί να προκαλέσει ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο, δημιουργώντας σκηνικό έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο».

Εν όψει των παραπάνω εξελίξεων, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής καλεί για ακόμα μία φορά την Φεντερίκα Μογκερίνι να λάβει μέτρα «προκειμένου να υποχρεωθεί η Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να πάψει να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».



Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Γραπτής Ερώτησης του Νότη Μαριά προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας:

«Οι προκλητικές και επικίνδυνες δηλώσεις αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο συνεχίζονται από την τουρκική κυβέρνηση. Μετά το παραλήρημα Κιλιτσντάρογλου για τις 18 Ελληνικές νησίδες στο Αιγαίο και τις συνεχείς αμφισβητήσεις της Συνθήκης της Λωζάννης από τον Ερντογάν, ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, στις 1 Δεκεμβρίου 2016, υποστήριξε ότι τα Ίμια αποτελούν δήθεν τουρκικό έδαφος.

Έτσι για μια ακόμη φόρα, η τουρκική κυβέρνηση αμφισβητεί ανοιχτά τα σύνορα της Ελλάδας και τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Σε συνέχεια των προκλητικών δηλώσεων Τσαβούσογλου, η Τουρκία εξέδωσε την ΝΟΤΑΜ Α5446/16 με την οποία ισχυρίζεται ότι μία εκ των τριών περιοχών που δεσμεύει η Ελλάδα για την διεξαγωγή ασκήσεων με την ΝΟΤΑΜ Α2646/46 και συγκεκριμένα η περιοχή νότια της Κάσου αποτελεί δήθεν αποστρατικοποιημένη περιοχή και δεν πρέπει δήθεν να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Είναι προφανές ότι η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη το καθεστώς ατιμωρησίας που διέπει τις σχέσεις της με την ΕΕ, προσπαθεί να προκαλέσει ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο, δημιουργώντας σκηνικό έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ενόψει των παραπάνω, ερωτάται η Ύπατη Εκπρόσωπος, τι μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να υποχρεωθεί η Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να πάψει να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου