24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ....ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ...ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ομως ο Βασίλης Κικίλιας

Την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και συγκεκριμένα όσων λαμβάνουν κάτω από 850 ευρώ και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά....


 που επιβαρύνονται με προσφυγικές ροές ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο Αλέξης Τσίπρας.


Ο πρωθυπουργός είπε πως θα διανεμηθούν 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους με συντάξεις κάτω των 850 ευρώ και τα αντίστοιχα ποσά θα πιστωθούν στους δικαιούχους στις 22 Δεκεμβρίου, μαζί με..
τις συντάξεις του Ιανουαρίου. Μεγαλύτερη ενίσχυση θα λάβουν όσοι δικαιούχοι παίρνουν μικρότερες συντάξεις και μικρότερη όσοι βρίσκονται σε ανώτερο «κατώφλι» με κατώτατο όριο παρόλα αυτά τα 300 ευρώ.

Αναλυτικά:

Από 500 έως 830 ευρώ θα λάβει περίπου το 10% των συνταξιούχων (περίπου 270 χιλιάδες συνταξιούχοι).
Από 300 έως 500 ευρώ θα λάβει περίπου το 20% των συνταξιούχων (περίπου 570 χιλιάδες συνταξιούχοι).
300 ευρώ θα λάβει περίπου το 30% των συνταξιούχων (περίπου 750 χιλιάδες συνταξιούχοι).

Το ποσό που θα διανεμηθεί είναι 4,7 φορές μεγαλύτερο από το ποσό του ΕΚΑΣ που περικόπηκε το 2016.


Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα το κονδύλι για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων θα προέλθει από την υπεραπόδοση των εσόδων που επιτεύχθηκε και δεσμεύτηκε πως κάθε ευρώ που θα πλεονάζει, θα δίνεται προς ενίσχυση των ευπαθών ομάδων.

Για κοροϊδία προς τους χιλιάδες συνταξιούχους κατηγορέι την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας τις παροχές που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός. 

«Ο Τσίπρας είναι ανέντιμος, παρουσιάζει ότι δίνει κάτι, ενώ έχει πάρει και θα πάρει τα τριπλάσια», τόνισε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του «Star».
 


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας με αυτή του την κίνηση ετοιμάζει την «απόδραση του», έχοντας όμως όπως σχολίασε «ναρκοθετήσει την χώρα για πολλά χρόνια».

«Εννέα στους δέκα πολίτες είναι θυμωμένοι με τον κύριο Τσίπρα γιατί τους κορόιδεψε», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην Νέα Δημοκρατίας έκανε αυτοκριτική, λέγοντας ότι «για τα όποια λάθη που κάναμε αναλαμβάνουμε πλήρως τις ευθύνες μας», ενώ τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μια διαφορετική λύση για την χώρα, η οποία είναι στοιχειοθετημένη και ξεκαθάρισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα κάνει απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου