24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Έγγραφα του Wikileaks συνδέουν την οικογένεια Ερντογάν με το πετρέλαιο του ISIS.....



Τη σύνδεση της οικογένειας του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το λαθρεμπόριο πετρελαίου του «Ισλαμικού Κράτους»...


 αποκαλύπτουν τα emails του τούρκου υπουργού Ενέργειας και γαμπρού του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που διέρρευσε το Wikileaks. 

Τα...ηλεκτρονικά μηνύματα του Αλμπαϊράκ μοιάζουν
να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες που κυκλοφορούσαν εδώ και αρκετό διάστημα, καθώς ο υπουργός Ενέργειας εμφανίζεται να είναι ο «ανεπίσημος» ιδιοκτήτης της εταιρείας πετρελαίου Powertrans, που εισάγει πετρέλαιο από εδάφη του ISIS στο Βόρειο Ιράκ, στην Τουρκία.

Στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου μία μαρξιστική τουρκική οργάνωση χάκερ, η Red Hack, υποστήριξε ότι έχει πρόσβαση σε περίπου 20 γιγαμπάιτ δεδομένων από τους προσωπικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς του Αλμπαϊράκ. 
Πληροφορίες και δημοσιεύματα άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για το περιεχόμενο των χιλιάδων μηνυμάτων, ωστόσο η τουρκική δικαιοσύνη με απόφαση της απαγόρευσε τη διαρροή και αναπαραγωγή των emails, επιβεβαιώνοντας όμως έμμεσα την αυθεντικότητα τους.

 Ανάμεσα στα πιο σημαντικά ζητήματα που κυκλοφόρησαν πρόσκαιρα, ήταν και νέες κατηγορίες ότι η τουρκική κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα μέλη της οικογένειας του Ερντογάν έχουν ενεργό ρόλο στο λαθρεμπόριο πετρελαίου από περιοχές που ελέγχει το «Ισλαμικό Κράτος». Η διαρροή όλων των ηλεκτρονικών μηνυμάτων του τούρκου υπουργού Ενέργειας από το Wikileaks μοιάζει να επιβεβαιώνει αυτούς τους ισχυρισμούς


Οι κατηγορίες κατά της τουρκικής κυβέρνησης και ειδικότερα του Αλμπαϊράκ έγιναν πολύ πιο έντονες μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικές δυνάμεις, στις 24 Νοεμβρίου του 2015. Εκτός των κυρώσεων που επέβαλε στην Τουρκία, η Ρωσία κατήγγειλε ότι ο Ερντογάν και η οικογένεια του εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου. Για να υποστηρίξει τις καταγγελίες της, η Ρωσία προσκόμισε και εικόνες από δορυφόρο, στις οποίες αποκαλύπτοντας οι δρόμοι που ακολουθεί το πετρέλαιο για να φτάσει από εδάφη του ISIS στην Τουρκία. 

Ανάλογη έρευνα πραγματοποίησε και το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πετρέλαιο μεταφέρεται από περιοχές που ελέγχει το «Ισλαμικό Κράτος» στην Τουρκία, όπου πωλείται σε χαμηλές τιμές. Παράλληλα και η αμερικανική κυβέρνηση έχει αναφέρει ότι το πετρέλαιο του ISIS καταλήγει, μέσα από μια διαδικασία, στην Τουρκία. Ο Tούρκος πρόεδρος ορκίστηκε να παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι οι καταγγελίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου