24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

...Αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες η διαδικασία πώλησης της ΔΕΗ…

Αρχίζει η διαδικασία πώλησης της ΔΕΗ. Σήμερα ξεκινά στις Βρυξέλλες η μάχη για τη διαμόρφωση του τελικού «καλαθιού» με τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ που θα  ...


πουληθούν. Οπως έγραφε το Euro2day.gr από την Παρασκευή, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα συμμετέχει η ελληνική πλευρά με 
ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
αντιπροσωπεία από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τη ΔΕH, ενώ στελέχη των γενικών διευθύνσεων Ανταγωνισμού και Ενέργειας της Ευρ. Επιτροπής θα κάτσουν από την απέναντι μεριά.

Αν και πηγές της ελληνικής ομάδας αναφέρουν κι επιμένουν ότι οι συζητήσεις θα γίνουν επί των προτάσεών της, εντούτοις οι Βρυξέλλες θα πρέπει να πειστούν στο κατά πόσο το περιεχόμενο του «χαρτοφυλακίου» μπορεί να προσελκύσει επενδυτές στο επικείμενο market test.

Ως γνωστόν, η πρόταση της κυβέρνησης περιλαμβάνει την πώληση των δύο λιγνιτικών μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου, τη μία της Μελίτης και της άδειας για τη δεύτερη μονάδα στον ομώνυμο ΑΗΣ. Στο «πακέτο» αυτό είναι και τα ορυχεία που εφοδιάζουν τους δύο σταθμούς.

Οι διαπραγματεύσεις της Δευτέρας φέρονται καθοριστικές και θα δείξουν αν και κατά πόσο μπορεί να μεταβληθεί η πρόταση της ελληνικής πλευράς. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι το market test του Οκτωβρίου θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος.

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς, θυμίζουμε, επιδιώκει αφενός να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι των δανειστών, που είναι η διάθεση του 40% των λιγνιτικών μονάδων, η δημιουργία ιδιωτικού σχήματος παρόμοιας σχεδόν ισχύος με εκείνο της ΔEΗ και η μη πρόκληση ανεπανόρθωτης οικονομικής ζημίας στη δημόσια επιχείρηση.