24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Πώς αντιμετωπίζεται η παγωνιά;



Αλλεπάλληλες μελέτες έχουν δείξει ότι η παγωνιά μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία, γιατί... καταπονεί την καρδιά και το αναπνευστικό σύστημα και αυξάνει τον κίνδυνο υποθερμίας, ακόμα κι όταν βρίσκεται κανείς σε κλειστούς χώρους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι αναγκαίο ο άνθρωπος να φορά πολλά, άνετα ρούχα, το ένα πάνω από το άλλο. Αυτό που ακουμπά το δέρμα πρέπει να «παγιδεύει» τη θερμότητα (όπως λ.χ. συμβαίνει με τα συνθετικά υφάσματα).

Επίσης, τα ρούχα θα πρέπει να καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια του σώματος. Αν βραχούν, πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως καθώς αποβάλλουν θερμότητα από το σώμα, αντί να την κρατούν σε αυτό.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου μελέτησαν πριν από χρόνια πώς ντύνονται οι κάτοικοι της ανατολικής Σιβηρίας για να προστατευθούν από την παγωνιά.

Όπως είχαν διαπιστώσει, στους υπαίθριους χώρους φορούσαν τουλάχιστον τέσσερις στοιβάδες ρούχων από χοντρά υφάσματα. Επιπλέον, όσο έπεφτε η θερμοκρασία, τόσο περισσότερα ρούχα χρησιμοποιούσαν.

Η ίδια μελέτη είχε δείξει πως όταν η θερμοκρασία έπεφτε πάρα πολύ, οι
κάτοικοι της Σιβηρίας φρόντιζαν να προστατεύουν και το κεφάλι και τα χέρια τους από το κρύο.

Τέλος, είναι εξαιρετικά σημαντικό να σημειώσουμε ότι η ιδανική θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων τον χειμώνα είναι 18-20 βαθμοί Κελσίου. Η μελέτη της Σιβηρίας είχε δείξει ότι η μέση θερμοκρασία στα σπίτια των κατοίκων της ήταν 18-19 βαθμούς, ακόμα κι όταν η θερμοκρασία εκτός σπιτιού έπεφτε στους -48 βαθμούς Κελσίου!