24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Ο νέος ιός είναι πιο μεταδοτικός από το SARS





Γερμανία: Η εταιρεία Webasto ανακοίνωσε πως δύο εργαζόμενοι προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό


Ο νέος ιός είναι πιο μεταδοτικός από το SARS, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο σε θέματα υγείας στην Κίνα - Πάνω από 4.500 τα κρούσματα, στους 106 οι θάνατοι - Ο 33χρονος Γερμανός που μολύνθηκε από τον ιό δεν είχε ταξιδεύσει στην Κίνα, είναι το πρώτο κρούσμα επιμόλυνσης σε ευρωπαϊκό έδαφος

Ο νέος κοροναϊός 2019-nCoV μπορεί να είναι μεταδοτικός από απόσταση δύο μέτρων, λέει ο Λι Σινγκουάνγκ του νοσοκομείου Ντιτάν του Πεκίνου, ειδικός της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας. «Όλοι πρέπει να φορούν προστατευτικές μάσκες και να μειώνουν τον αριθμό των στενών επαφών όσο το δυνατόν περισσότερο. Λέγοντας "στενές" εννοούμε αυτή τη στιγμή μια απόσταση ενός έως δύο μέτρων -η μόλυνση μπορεί να συμβεί σ' αυτή την απόσταση», λέει ο ειδικός, σύμφωνα με κινεζικά μέτρα ενημέρωσης.

Ο ειδικός επισήμανε επίσης πως ο ιός μπορεί να μεταδοθεί με την επαφή, αν φθάσει στα μάτια ή σε βλεννώδεις μεμβράνες του ανθρώπου.




Σήμερα, 4.547 κινέζοι υπήκοοι είναι μολυσμένοι από τον νέο κοροναϊό. Απ' αυτά τα κρούσματα, 106 ήταν θανατηφόρα. Κρούσματα μόλυνσης καταγράφονται σε όλες σχεδόν τις κινεζικές επαρχίες, περιλαμβανομένων αυτών του Πεκίνου και της Σαγκάης.

Πεκίνο: «Ο κοροναϊός είναι πιο μεταδοτικός από το SARS»

To Χονγκ Κονγκ κλείνει το μεγαλύτερο τμήμα των συνόρων του με την Κίνα για προληπτικούς λόγους, λίγες ώρες αφότου το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι ο κοροναϊός είναι πιο μεταδοτικός από το «Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο» (SARS) κατά τη διάρκεια της επώασής του. Από την πλευρά του, ο Τζου Χιανγουάν, δήμαρχος της Ουχάν, της πόλης που θεωρείται η εστία μόλυνσης του ιού, τόνισε ότι οι αξιωματούχοι έχουν βάλει τα δυνατά τους για την ταχύτατη ανέγερση νοσοκομείων που θα διακομιστούν οι ασθενείς.



Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας του Πεκίνου Μά Σιαόουεϊ δήλωσε ότι «όπως δείχνουν τα πράγματα, η ικανότητα του ιού να εξαπλώνεται γίνεται όλο και ισχυρότερη». Ο ανώτερος αξιωματούχος σε θέματα υγείας Γκάο Φου δήλωσε ότι ο κοροναϊός δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο το SARS που έπληξε την Κίνα το 2003. Ωστόσο, όπως τόνισε, γίνεται πιο μεταδοτικός.

Η γερμανική εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων Webasto ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας δεύτερος εργαζόμενος μολύνθηκε από τον κοροναϊό μετά την επίσκεψη ενός άλλου εργαζομένου από την Κίνα στην έδρα της εταιρείας στο Στόκντορφ της Βαυαρίας. «Η εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων Webasto επιβεβαιώνει πως το πρόσωπο που μολύνθηκε από τον κοροναϊό είναι από το Στάρνμπεργκ και εργάζεται στην έδρα της εταιρείας στο Στόκντορφ», ανακοίνωσε η Webasto.

Χθες, Δευτέρα, η Webasto είχε δηλώσει πως ένας κινέζος εργαζόμενος από τη Σαγκάη βρέθηκε θετικός στον ιό όταν επέστρεψε στην Κίνα έπειτα από επίσκεψή του στην έδρα της εταιρείας. Η εταιρεία, η οποία έχει 11 εγκαταστάσεις στην Κίνα, μεταξύ άλλων και στην Ουχάν, το επίκεντρο του κοροναϊού, έχει απαγορεύσει για το επόμενο δεκαπενθήμερο όλα τα ταξίδια προς και από την Κίνα.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως πρόκειται για το πρώτο κρούσμα μόλυνσης μεταξύ ανθρώπων στο ευρωπαϊκό έδαφος, καθώς οι άλλοι ασθενείς, που έχουν διαγνωσθεί στην Ευρώπη, είχαν μολυνθεί στη διάρκεια παραμονής τους στην Κίνα.




Ιαπωνία: Προσβλήθηκε άτομο που δεν είχε ταξιδέψει στην Ουχάν

Ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας Κατσουνόμπου Κέιτο δήλωσε πως ένα πρόσωπο στην Ιαπωνία, που δεν είχε επισκεφθεί την Ουχάν, προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό, μετέδωσαν σήμερα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Το πρόσωπο που προσβλήθηκε είναι ένας οδηγός τουριστικού λεωφορείου ηλικίας περίπου 60 ετών στην πόλη Νάρα, 


μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo. «Ο 60χρονος οδηγός είχε μεταφέρει με το λεωφορείο του δύο γκρουπ Κινέζων τουριστών από την Ουχάν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός υγείας», αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου. Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν την πληροφορία στο Reuters.

Εξάλλου τρεις περιφέρειες στη ρωσική Άπω Ανατολή έκλεισαν τα σύνορά τους με την Κίνα μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου εξαιτίας των φόβων για τη διάδοση του κοροναϊού, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον κυβερνήτη της περιφέρειας Χαμπαρόφσκ. Θα κλείσουν οι σταθμοί μεθοριακής διέλευσης στην Εβραϊκή Αυτόνομη Περιφέρεια, στην περιφέρεια Χαμπαρόφσκ και στην περιφέρεια Αμούρ, σύμφωνα πάντα με το TASS.