24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Ισπανικό δικαστήριο....Το διάλειμμα για κάπνισμα αφαιρείται από τον μισθό


Το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας δικαίωσε εταιρεία που σταμάτησε να πληρώνει τους εργαζομένους της για τα διαλείμματα για κάπνισμα.

 Η εταιρεία... ενέργειας Galp από τον περασμένο Σεπτέμβριο άρχισε να αφαιρεί από τις ημέρες εργασίας τον χρόνο που περνούσαν οι εργαζόμενοι εκτός εγκαταστάσεων, είτε έβγαιναν για τσιγάρο, για ένα γρήγορο διάλειμμα για καφέ, ή για πρωινό. 

Το ισπανικό δικαστήριο τη δικαίωσε, αλλά το εργατικό συνδικάτο που προσέφυγε στη δικαιοσύνη σκοπεύει να κάνει έφεση. 


 Έπειτα από τις πρόσφατες αλλαγές στην ισπανική νομοθεσία, οι εταιρείες πρέπει να καταγράφουν την είσοδο και την έξοδο των εργαζομένων από τον χώρο εργασίας. Αυτό υποτίθεται ότι θα βοηθούσε στην αποτροπή της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, όπως και στο να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στις συμφωνημένες ώρες εργασίας. 

 Επιπλέον, αυτό το μέτρο θεωρητικά θα βοηθούσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των απλήρωτων υπερωριών, αφού μόνο το 2019 σχεδόν 3 εκατομμύρια ώρες εργασίας πέραν του ωραρίου δεν πληρώθηκαν. 

 Όμως αυτή η αλλαγή είχε απρόβλεπτες συνέπειες για τους καπνιστές εργαζόμενους, αφού οι εταιρείες- καταγράφοντας το πότε μπαίνουν και βγαίνουν από τον χώρο εργασίας- μπορούν να υπολογίσουν πόση ώρα περνούν οι υπάλληλοι στο πόστο τους. 

Το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας έκρινε την υπόθεση βασιζόμενο σε προηγούμενη απόφαση, που προέβλεπε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαίωμα για πληρωμένο διάλειμμα για κάπνισμα, καφέ ή πρωινό. Με πληροφορίες από BBC







Πηγή: www.lifo.gr