24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Ζει σε κουφάλες δέντρων ή λαγούμια, είναι νυκτόβιο και τρέφεται με μυρμήγκια....Κινέζοι ερευνητές ανακοίνωσαν


Κινέζοι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ο φολιδωτός μυρμηγκοφάγος, γνωστός και ως παγκολίνος,

 ένα θηλαστικό που κινδυνεύει με εξαφάνιση, διακινείται παράνομα και...
είναι περιζήτητο για το κρέας και τις φολίδες του, είναι πιθανόν ο ξενιστής του νέου κορονοϊού, 2019-nCoV, που ευθύνεται για τον θάνατο άνω των 636 ανθρώπων στην Κίνα.


«Η τελευταία ανακάλυψη θα είναι μεγάλης σημασίας για την πρόληψη και τον έλεγχο της προέλευσης του ιού», ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το South China Agricultural University, που ηγείται της έρευνας...
Ζει σε κουφάλες δέντρων ή λαγούμια, είναι νυκτόβιο και τρέφεται με μυρμήγκια και τερμίτες που τρώει με τη μακριά γλώσσα του.
Ερευνητές από το South China Agricultural University υποπτεύονται ότι ο παγκολίνος ενδεχομένως να είναι ο ξενιστή του κορονοϊού που διευκόλυνε την εξάπλωσή του φονικού ιού στην Κίνα, κατά τη μετάδοση από νυχτερίδες σε ανθρώπους.

Ο παγκολίνος (στα αγγλικά pangolin) ανήκει στην τάξη των Μανιδών που είναι το μόνο θηλαστικό της τάξης των φολιδωτών. Είναι «εξοπλισμένος» με μεγάλες προστατευτικές κεράτινες φολίδες.



Ο φολιδωτός μυρμηγκοφάγος συναντάται σε τροπικές περιοχές της Αφρικής και της Ασίας και είναι αξιοσημείωτο ότι σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η Κίνα.