24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Έκτακτο επίδομα 800 ευρώ λόγω κορονοϊού – Ποιοι θα το πάρουν




Στα 800 ευρώ θα ανέλθει, τελικώς, η αποζημίωση προς τους πολίτες των οποίων ανεστάλη η σύμβαση λόγω αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης στην οποία εργάζονται.


Όπως επί λέξει είπε ο υπουργός Οικονομικών, όλοι οι εργαζόμενοι για τους οποίους αναστέλλεται προσωρινά η σύμβαση εργασίας τους λόγω αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης με κρατική εντολή, θα λάβουν αποζημίωση στις αρχές Απριλίου από τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 800 ευρώ. Το μέτρο αυτό αφορά περίπου 500.000 εργαζόμενους με κόστος περίπου, στα 400 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Εξάλλου, συνέχισε, το κράτος καλύπτει πλήρως τα ασφαλιστικά δικαιώματα, συνταξιοδοτικά και υγείας των εργαζομένων και τις ασφαλιστικές εισφορές τους με βάση το σύνολο του ονομαστικού τους μισθού. Το δημοσιονομικό κόστος Μαρτίου και Απριλίου για τους περίπου 500.000 εργαζόμενους ανέρχεται περίπου στα 450 εκατ. ευρώ. Παράλληλα για αυτούς τους εργαζόμενους αναστέλλεται η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων Μαρτίου για 4 μήνες, σημείωσε κλείνοντας τη σχετική ανακοίνωση ο υπουργός.