24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

ΗΡΕΜΑ ΠΑΙΔΙΑ... Κορωνοϊός.... 87 ΧΡΟΝΩΝ από την Κοζάνη ο έβδομος νεκρός στην Ελλάδα



Έβδομος νεκρός στη χώρα μας από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν 87χρονο από τη Δαμασκηνιά Κοζάνης που βρίσκεται ...
τις τελευταίες ημέρες σε καραντίνα.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ ο 87χρονος από την Δαμασκηνιά, νοσηλευόταν εδώ και τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο. Είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το χωριό που βρίσκεται, όπως είναι γνωστό, σε καραντίνα.

Αναφορικά με το προφίλ των επτά ανθρώπων που είχαν καταλήξει στη χώρα μας, είναι όλοι άνδρες. Η εικόνα που διαμορφώνεται σταδιακά είναι αυτή που ισχύει και διεθνώς, ότι δηλαδή η θνητότητα είναι μεγαλύτερη στους άνδρες και αφορά σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα και πιο συχνά τα προβλήματα καρδιάς, διαβήτη, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, κακοήθειες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει πρόσφατη μελέτη, σύμφωνα με την οποία ο υψηλός πυρετός σχετίζεται με εκδήλωση αναπνευστικών προβλημάτων, αλλά με μικρότερη πιθανότητα θανάτου, γεγονός που δείχνει, κατά τον κ. Τσιόδρα, ότι ο πυρετός αποτελεί σημαντική γραμμή άμυνας γι’ αυτό τον ιό. Η εμφάνιση δύσπνοιας είναι η πιο σοβαρή ένδειξη ότι μπορεί να οδηγήσει έναν ασθενή σε σοβαρή πνευμονία και αναπνευστική ανεπάρκεια, με τα μέχρι τώρα δεδομένα από όλο τον κόσμο.


 
46 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

464 θετικά περιστατικά στον κορονοϊό στην Ελλάδα
72 χωρίς σαφή πηγή μετάδοσης
78 άτομα νοσηλεύονται
16 διασωληνωμένοι
68 έτη η μέση ηλικία των νοσηλευομένων
69 έτη η μέση ηλικία των διασωληνωμένων
19 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο