24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Προπαγανδιστικές δηλώσεις του Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους



Ερντογάν: Προκαλεί με fake news και λέει «Δεν συνομιλώ με Μητσοτάκη, οι Έλληνες σκοτώνουν πρόσφυγες»


Δεν λέει να.. περιορίσει την προπαγάνδα και τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκοντας αφορμή στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με το άνοιγμα των τουρκικών συνόρων και τη μετακίνηση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Αυτή τη φορά, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Μόσχα, όπου συζήτησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τις εξελίξεις στη Συρία, ο Ερντογάν ανέφερε πως... «η Ελλάδα καταδιώκει τους πρόσφυγες.

 Οι πόρτες μας δεν κλείνουν και δεν θα συζητήσουμε άλλο αυτό το θέμα. Οι Έλληνες έχουν σκοτώσει τουλάχιστον πέντε άτομα στα σύνορα, με βάση όσα ξέρω ως τώρα. Επιπρόσθετα, βουλιάζουν βάρκες και η προσεγγισή τους είναι βίαιη. Οι πρόσφυγες θα πάνε όσο πιο μακριά μπορούν, δεν τους υποχρεώνουμε να φύγουν από τη χώρα μας».


Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω της μη ανθρωπιστικής στάσης της Ελλάδας. «Τα σύνορά μας δεν θα κλείσουν. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ ζήτησε να συναντηθούμε στη Σόφια και να προσκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ημέρα που το πρότεινε, σημειώθηκαν δυο θάνατοι στα σύνορα. Δεν θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο και να βρεθώ στην ίδια φωτογραφία με εκείνον. 

Προσπάθησαν αρκετά να με πείσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτά τα πράγματα δε είναι τόσο απλά. Πολιτικοί σαν αυτόν, πρέπει να γνωρίζουν πως οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι τόσο φτηνές».

Ακόμη, αναφέρθηκε και στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αέναντι στην Ελλάδα, τονίζοντας: «Δυστυχώς, η Δύση μας αντιμετωπίζει διαφορετικά. Υποσχέθηκαν άμεσα στην Ελλάδα 700 εκατομμύρια ευρώ. 

Είπαν πως θα τους στείλουν τώρα 350 εκατομμύρια και άλλα 350 αργότερα. Η Καγκελάριος Μέρκελ είπε σε εμάς για 25 εκατομμύρια και δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα. Οι Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έδωσαν κάποιες υποσχέσεις. Έκαναν και συναντήσεις με υπουργούς μας, θα δούμε το αποτέλεσμα».