24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Στο νησί των Φαιάκων ο πρωθυπουργός Στην Κέρκυρα για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης Ανατολής-Δύσης


Με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 υπουργών Εξωτερικών, συνέρχονται σήμερα και αύριο στην Κέρκυρα δύο χωριστές σύνοδοι, στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθεί η πανευρωπαϊκή ασφάλεια, με στόχο την εμπέδωση της εμπιστοσύνης μεταξύ Ανατολής-Δύσης.


Σήμερα, συνέρχεται το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας (NRC), για πρώτη φορά από τον πόλεμο της Γεωργίας. Παρών θα είναι και ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Απόψε αναμένεται να φτάσει στο νησί ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, ο οποίος θα απευθύνει αύριο το πρωί χαιρετισμό στην άτυπη συνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ.

Αύριο, συγκαλείται η άτυπη υπουργική σύνοδος των 56 χωρών, που μετέχουν στον ΟΑΣΕ, της οποίας προεδρεύει η Ελλάδα δια της υπουργού Εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη.

Η υπουργός Εξωτερικών θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων, με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γιάαπ ντε Χόοπ Σέφερ, με το Ρώσο ομόλογό της, Σεργκέι Λαβρόφ, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέιμς Στάινμπεργκ, τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Α. Νταβούτογλου και τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ.

Με την αμερικανική πλευρά, η Ελλάδα αναμένεται να υπογράψει συμφωνίες, που θα ανοίξουν το δρόμο για την άρση του καθεστώτος της βίζας για τους Ελληνες που ταδιδεύουν στις ΗΠΑ, καθώς και για τη συνεργασία σε θέματα τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση της κ. Μπακογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό της, Α. Νταβούτογλου, στον οποίον θα θέσει το θέμα των παραβιάσεων, όπως και εκείνη με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Α. Μιλόσοσκι, στον οποίον εδόθη κατ' εξαίρεση άδεια, προκειμένου να προσγειωθεί το αεροπλάνο των «Μακεδονικών Αερογραμμών». Σύμφωνα, πάντως, με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το συγκεκριμένο αεροσκάφος παρουσίασε βλάβη και το πιθανότερο είναι ο υπουργός να έρθει οδικώς.

Όσον αφορά το μεγάλο θέμα της πανευρωπαϊκής ασφάλειας, επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι να γίνει η αρχή ενός νέου διαλόγου, το πλαίσιο του οποίου να οριοθετηθεί στην υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ τον Δεκέμβριο, με την οποία θα ολοκληρωθεί η θητεία της ελληνικής προεδρίας.

Aρθρο Ντ. Μπακογιάννη στο huffingtonpost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου