24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

ΑΠΑΤΕΣ...ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ...Ακόμη -αναφέρουν- την περίπτωση ιδιοκτήτη περιπτέρου με πρόβλημα όρασης ο οποίος έχει άδεια επαγγελματικού σκάφους .....

mpalwma_dixtiwn_02

Κομπίνα εκατομμυρίων με καύσιμα στη Θεσσαλονίκη


Όργιο σπατάλης δημόσιου χρήματος από αλιείς-μαϊμού καταγγέλλουν επαγγελματίες ψαράδες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, σε περιοχή το όνομα της οποίας είναι στη διάθεση του, επιτήδειοι εκμεταλλεύονται επιδοτήσεις για τη χορήγηση αφορολόγητων καυσίμων, δηλώνοντας αγρότες και απομυζόντας τεράστια ποσά, που δεν δικαιούνται.


Οι επαγγελματίες αλιείς καταγγέλλουν στο News247 ότι στην κομπίνα συμμετέχουν πρόεδροι συλλόγων που εκδίδουν πλαστές βεβαιώσεις στους ενδιαφερόμενους, ότι εργάζονται ως αλιείς, ένας λιμενικός που υπογράφει τα βιβλία πλόων χωρίς καμμία αυτοψία και τελωνειακός που χρηματίζεται.


Περιγράφουν την κομπίνα ως εξής: Το επάγγελμα του αλιέα υπάγεται στο Υπουργείο Γεωργίας. Έτσι όποιος έχει στην κατοχή του μερικά αγροτεμάχια και δηλώνει αγρότης, μπορεί να διαθέτει επαγγελματικό σκάφος και να ασκεί το επάγγελμα του αλιέα. Στα επαγγελματικά σκάφη όμως, χορηγούνται αφορολόγητα καύσιμα, μετά από κατάθεση τιμολογίων στις αρμόδιες αρχές. Τα καύσιμα αυτά -καταγγέλουν- δεν χρησιμοποιούνται ποτέ και είναι άγνωστο που καταλήγουν.


Ειδικά τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις καθώς η επιστροφή Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα, γίνεται με επιταγή με το ποσό που αντιστοιχεί στα καύσιμα που θεωρητικά έχουν καταναλωθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου αλιείας.


Ετσι επιτήδειοι της περιοχής άρχισαν να εκμεταλεύονται το κενό κανονισμών και ελέγχου που με τη σειρά τους ανέδειξαν το φαινόμενο της κατακόρυφης αύξησης του αριθμού των "αλιέων" στη συγκεκριμένη περιοχή και ειδικά γυναικών, που καθόλου συμπτωματικά -όπως φαίνεται- είνα σύζυγοι αγροτών.


Σύμφωνα με τις καταγγελίες, πριν την αλλαγή του τρόπου επιστροφής του Ε.Φ.Κ. στο τέλος της περιόδου αλιείας δεν υπήρχε καμία γυναίκα που να ασχολείται με το συγκεκριμένο επάγγελμα στην περιοχή. Τώρα ο αριθμός τους αυξάνεται διαρκώς.


Σύμφωνα με τις καταγγελίες στην πραγματικότητα πρόκειται για συζύγους αγροτών οι οποίο ενέγραψαν στην κατοχή τους σκάφη που φυσικά δεν είναι επαγγελματικά και τα οποία φυσικά δεν χρησιμοποιούν, αλλά προσκομίζοντας πλαστά τιμολόγια λαμβάνουν επιδοτήσεις. Οι γυναίκες αλιείς που ξεπερνούν πλέον τις 70 στη Χαλάστρα, χρηματοδοτούνται περνώντας την δραστηριότητά τους αυτή ως "πρόωρη σύνταξη".


Στη Χαλάστρα υπάρχουν 300 σκάφη αγροτών που ασχολούνται με την αλιεία, όταν σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές υπάρχουν 20 κατά μέσο όρο, με αποτέλεσμα οι επαγγελματικές άδειες να έχουν γίνει ανάρπαστες. Και όπως αναφέρουν οι καταγγελίες στο News, από τα 300 σκάφη, χρησιμοποιούνται πραγματικά όχι πάνω από 50.


Ενδεικτικά οι καταγγέλοντες αναφέρουν γυναίκα που έχει στην κατοχή της επαγγελματικό σκάφος, ενώ άλλο ένα έχει ο αγρότης σύζυγός της. Ένας άλλος αγρότης δηλώνει εαυτόν ως καπετάνιο σε διαφορετικά σκάφη, που κατέχουν η σύζυγος και η αδερφή του. Ακόμη -αναφέρουν- την περίπτωση ιδιοκτήτη περιπτέρου με πρόβλημα όρασης ο οποίος έχει άδεια επαγγελματικού σκάφους και αλιείας και διατυπώνουν την απορία πώς διεκπεραιώνει τη θαλάσσια δραστηριότητά του. Επίσης αναφέρουν συνταξιούχους που δηλώνουν αλιείς αλλά και πολλές άλλες περιπτώσεις και ζητούν να γίνει έρευνα στο θέμα.


Τελωνειακός της περιοχής στον οποίο καταγγέλθηκε το θέμα, απλά πιστοποίησε αν υπάρχει σκάφος και μηχανή και όχι αν χρησιμοποιείται και κατέληξε πως η υπόθεση ήταν σύννομη.


Οι επαγγελματίες αλιείς καταγγέλλουν στο News247 ότι στην κομπίνα συμμετέχουν πρόεδροι συλλόγων που εκδίδουν πλαστές βεβαιώσεις στους ενδιαφερόμενους, ότι εργάζονται ως αλιείς, ένας λιμενικός που υπογράφει τα βιβλία πλόων χωρίς καμμία αυτοψία και τελωνειακός που χρηματίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου