24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Γραφει ο Θειος Αφεντούλης .... Ένα πόντο να έπαιρνε η Ανάπτυξη, κάθε φορά που την πιάνουμε, στο στόμα, θα είχε γίνει Κύκλωπας





http://dunamitis.blogspot.gr/
Τόπο στα νιάτα λέει ο άλλος. 
Ο εμπειροτέχνης πολιτικός αναλυτής,θείος Αφεντούλης, συμφωνεί και επαυξάνει. Οι σιτεμένοι να κάνουμε στη μπάντα και να δώσουμε το κουμάντο, στους νέους.

 Με τα χρέη που τους αφήνουμε, «διά των ενεργειών μας!», ό,τι και να κάνουν, καλύτερο θα είναι. Όμως, για να...
σιάξουμε κι όχι να βγάλουμε τα στραβά μας, όπως το αριστερό «νιάτο», ο Αλέξης. Λίγος σεβασμός στη σοφία 86 χρόνων που κουβαλάει η πλάτη τού αναλυτή (λέμε τώρα!) δεν βλάπτει.

 Σήμερα, πάτησε στα 87 και είπε να κάνει το καθιερωμένο κουίζ - αστραπή που εγκαινίασε πέρσι(!), για την πιστοποίηση αναγνωστικών δεξιοτήτων, μαζί με τα γενέθλια, στο «καφενείο αισιοδοξίας». Οι συνάδελφοι κονδυλοφόροι μπορούν να συνεχίσουν τον κατήφορο του λαϊκισμού.

Η στήλη επιλέγει τους εκλεκτούς! Γενεθλίων ένεκεν, έβαλε εύκολο θέμα – ποιες λέξεις κυριαρχούν στην επικαιρότητα, εδώ και καιρό; - για να προβιβάσει ολόκληρο το μέγα πλήθος των «διαβαστερών» αναγνωστών (αριθμός 23!) στην επόμενη ενημερωτική χρονιά.

Δεν πρόκαμε να εκφωνήσει το ζήτημα, και εισέπραξε 23 επιμηκύνσεις κι άλλες τόσες αναπτύξεις, περιποιημένες. Τους επαίνεσε: «Εύγε διαβαστεροί μου!» και περίμενε να ακούσει: «Να ζήσεις σοφέ μας και χρόνια πολλά, μεγάλος να γίνεις με άσπρα μαλλιά!» πριν δώσει τον λόγο στη σύζυγο, κυρία Πολυτίμη, για τα κεράσματα. (σ.σ. Προϋπόθεση για την εκπλήρωση της ευχής αποτελεί η επανεκκίνηση της τριχοφυΐας.

Ύστερα από μισό αιώνα συνεχόμενης ύφεσης, η κεφαλή παραμένει παντελώς άσκεπη!) Η ελληνική γλώσσα, ας συγχωρήσει τον υπέρμαχό της (ξαναλέμε τώρα!) για τον νεολογισμό «διαβαστεροί»! Παρασύρθηκε, από τη διατροφή της Τρόικας, πισωγύρισμα στα όσπρια.


Τα θέλει βραστερά και ρώτησε: «Κυρία Πολυτίμη, χύλωσε η φασολάδα;» «Κουτεντέ, σε δούλεψαν οι διαβαστεροί!» απάντησε εκείνη. «Γιατί;» απόρησε ο Αφεντούλης. «Τους σφύριξε την απάντηση ο Αλέξης!» εξήγησε η σύζυγος. Πάει το κέφι, χρονιάρα μέρα.

 Χάλασε, μόλις θυμήθηκε πως, τις προάλλες, το αριστερό «νιάτο» είχε καταγγείλει, στα κανάλια, ότι οι «μνημονιακοί» προσπαθούν να κοιμίσουν τον κοσμάκη, με τις πιπίλες τής επιμήκυνσης και της ανάπτυξης, για να περάσουν τα πιο σκληρά μέτρα, από το διάγγελμα του Καστελλόριζου.

Ύστερα από τη διαρροή των απαντήσεων, οι εξετάσεις ακυρώθηκαν και θα επαναληφθούν σε εύθετο χρόνο. Σιγά μην τις γλιτώσετε! Όλα τα περίμενε, ο αναλυτής, αλλά να φάει καπέλωμα δεν μπορούσε να το φανταστεί με καμιά κυβέρνηση κι αντιπολίτευση!

 Πιο πολύ τον πείραξε η απάθεια της γενιάς του. Ο σύντροφος Γλέζος αδιαφόρησε παντελώς. Μόνον η σθεναρή αντίσταση που πρόβαλαν οι μαγαζάτορες της Ύδρας, στο ΣΔΟΕ, το καλοκαίρι, τον συνεπήρε και πήγε να τα μπαλώσει; Υδραίος αισθάνεται κι ο Αφεντούλης. Στο χωριό, κανένας «εμπορευάμενος» δεν κόβει απόδειξη.

Πάνε οι καλές εποχές που τινάζονταν σαν ελατήριο και φώναζαν: «Τεφαρίκια εντός!», μόλις έβλεπαν μουστερή. Τώρα κάθονται, σε μια γωνιά, και κλαίνε τον πόνο τους, μην τους μιλάτε, αφήστε τους μόνους τους! Τέλος πάντων. Ο Αλέξης δεν είχε πρόθεση να τον βλάψει και, ως νέοι άνθρωποι, έχουμε χρόνια μπροστά, για γενέθλια! Οι αναγνώστες ευχήθηκαν και αποχώρησαν, πλην του γείτονα «Μήτσου». Στρογγυλοκάθισε και είπε: «Κύριε, κύριε, έχω μια απορία να την πω;» «Ριχ’ τη τώρα που γυρίζει!» απάντησε ο θείος.

 «Ο Γιώργος πόσες φορές έκανε επιμήκυνση;» ρώτησε εκείνος. «Εκείνος τις μέτρησε;» πετάχτηκε η κυρία Πολυτίμη. «Δεν κάνετε τον κόπο να τον ρωτήσετε; Μ’ ενδιαφέρει!» παρακάλεσε ο γείτονας. «Τραβάει κι άλλο σωσμό ο οργανισμός σου;» τσίριξε η θεία. Για να είμαστε ειλικρινείς προσδιόρισε το μέρος του οργανισμού αλλά δεν θα το κάνουμε τσαντίρ νιουζ!

 «Πού να τον βρούμε;» ρώτησε ο αναλυτής. «Δεν γύρισε από την Αμερική;» απόρησε ο «Μήτσος». «Τι πήγε να κάνει;» απόρησε η θεία. «Έδωσε διαλέξεις!» ενημέρωσε ο σύζυγος. «Και τον άκουγαν;» τσίριξε η θεία. Ο Γιώργος έδωσε το δικαίωμα σε κάποιους «μακρυλογάδες», από τηλεοράσεως, και «κοντοκάνηδες», εκ του αποτελέσματος - στο ενεργητικό τού αναλυτή να προστεθούν δύο νεολογισμοί ακόμη! - να φορτώσουν πολλές λέξεις, με περικοκλάδες. Σήμερα, κοντεύουν να βουλιάξουν.

 Ένα πόντο να έπαιρνε η Ανάπτυξη, κάθε φορά που την πιάνουμε, στο στόμα, θα είχε γίνει Κύκλωπας, και μια ώρα, η επιμήκυνση, θα ξεχρεώναμε, μετά το 2100 και βάλε! Στο μεταξύ, ο «Μήτσος», έμεινε άνεργος. Η σύζυγος και τα παιδιά βρήκαν θαλπωρή, στον πατέρα της, συνταξιούχο των εξακοσίων - εισόδημα μεγάλο! - και πολεμάει τα ζόρια του με Πολέμη! «Ό,τι κι αν είχε το 'χασε: γυναίκα, βιός, παιδιά του, / τίποτε δε τ' απόμεινε στερνή παρηγοριά» και στο κρασί «ανώφελα τη λησμονιά ζητεί.» Κάθε βράδυ, γίνεται φέσι, στο «καφενείο» και δεν έχει αφήσει μπουκάλι. Τελευταία πίνει τα σώσματα και σωσμό δεν βρήκε. Ας σώνουν, λοιπόν, οι «πολυλογάδες», για να βρουν οι λέξεις το αληθινό νόημα. Πριν σωθούν και τα σώσματα. Πριν!...
 -Ω-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου