24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Σήμερα η κατάθεση στη Βουλή




Στη Βουλή αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να μεταβεί ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεόδωρος Δραβίλας, όπου θα παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Η κατάθεσή του θα πραγματοποιηθεί μετά από σχετικό αίτημα της...
αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα περιλαμβάνει εξηγήσεις για τις δράσεις της ΕΥΠ και για πιθανή παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το άρθρο 43 του Κανονισμού της Βουλής, η συνεδρίαση θα είναι απόρρητη. Ακόμη, καθώς οι εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις το απαιτούν, ο διοικητής της ΕΥΠ αναμένεται να δώσει εξηγήσεις και για τα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν ευρωπαϊκό κέντρο παρακολουθήσεων στο κτίριο της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα αλλά και για τις αναφορές του πρώην υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου περί ελληνικών «κοριών» στις συνομιλίες των αμερικάνων διπλωματών.

Την ίδια ώρα 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Τσουκαλά κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, ζητώντας εξηγήσεις για τις ενέργειες έναντι των παρακολουθήσεων της NSA. Στην ερώτηση επικαλούνται δημοσίευμα του Spiegel, ενώ κατηγορούν ευθέως την κυβέρνηση πως «είναι μια από τις λίγες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που δεν έχει ζητήσει εξηγήσεις για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τις παρακολουθήσεις κυβερνήσεων από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες».

Προσθέτουν πως «είναι μείζον θέμα εθνικής ασφαλείας η περιφρούρηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών του ελληνικού πολιτικού προσωπικού και η υπεύθυνη για τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας ΕΥΠ δεν πρέπει να αδρανήσει». της Βουλής καταθέτει αύριο στις 10 το πρωί ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεόδωρος Δραβίλας. Η ακρόαση του κ. Δραβίλλα συμπίπτει με το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών, ωστόσο η απόφαση της Επιτροπής Θεσμών είχε ληφθεί στο παρελθόν, μετά τα δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο παρακολουθήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου