ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Διέγραψαν χρέος 50.000 ευρώ και έσωσαν το σπίτι δανειολήπτριας στην Καβάλα


Στην ολική διαγραφή χρέους ύψους 50.000 ευρώ και την ταυτόχρονη σωτηρία της οικίας μιας χαμηλόμισθης συνταξιούχου προχώρησε το Ειρηνοδικείο Καβάλας. «Η συνταξιούχος λάμβανε 500 ευρώ τον μήνα και το δικαστήριο της επέβαλε μηδενικές δώσεις ....
για το χρέος της, που ήταν σε τράπεζες» εξηγεί η κα Κατερίνα Γεροστεργίου πρόεδρος της ΕΝΚΑ Καβάλας, τονίζοντας πως «οι αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Καβάλας είναι μοναδικές πανελλαδικά και αποτελούν νομολογία.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το thrakitoday.gr στη συγκεκριμένη απόφαση ο δικαστής διατήρησε την πρώτη κατοικία της χαμηλοσυνταξιούχου καθώς έκρινε πως το ποσό που λαμβάνει το μήνα δεν επαρκεί για να ζήσει αξιοπρεπώς. Εκτιμώ ότι οι δικαστές αντιλαμβάνονται τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πολίτες και προσπαθούν να συμβάλουν ώστε οι πολίτες απαλλαγμένοι από αυτά τα βάρη να βγουν ξανά στην κοινωνία».

 Προσφάτως η ΕΝΚΑ Καβάλας είχε συνδράμει ώστε να επιστραφεί ποσό που αντιστοιχούσε σε φοιτητικό επίδομα και το οποίο είχε παρακρατήσει τράπεζα από τον λογαριασμό δικαιούχου για αντίστοιχη οφειλή προς το Δημόσιο. «Δεν είναι το πρώτο περιστατικό παρακράτησης χρημάτων μισθοδοσίας ή επιδομάτων από τράπεζες. Στην προκειμένη περίπτωση τράπεζα παρακράτησε το φοιτητικό επίδομα που κατατέθηκε σε λογαριασμό του γονιού και ο γονιός είχε οφειλές προς την εφορία. Παραλείψανε ωστόσο ένα βασικό στοιχείο.

 Ποσά τα οποία βρίσκονται σε λογαριασμούς μισθοδοσίας και αφορούν μισθούς συντάξεις και επιδόματα απαγορεύεται να κατασχεθούν» σημειώνει η κα Γεροστεργίου τονίζοντας πως «μέχρι και επίδομα ανεργίας έχει παρακρατηθεί από τις τράπεζες. Εμείς από την πλευρά μας δίνουμε ένα έντυπο στους καταναλωτές ώστε να το καταθέσουν στις τράπεζες και στο οποίο αναφέρεται πως τέτοια ποσά δεν παρακρατούνται».

 Συγκεντρώνουν υπογραφές για τους πλειστηριασμούς! Όπως είναι γνωστό η ΕΚΠΟΙΖΩ αλλά και οι ΕΝΚΑ ανά την Ελλάδα προχωρούν σε μια εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών, τόσο έντυπων όσο και ηλεκτρονικών, ζητώντας να μην υπάρξει άρση των πλειστηριασμών μετά τις 31 Δεκεμβρίου του 2013. «Αυτή η προσπάθεια είναι συνέχεια των προσπαθειών που κάνουμε για την προστασία των καταναλωτών που έχουν φτάσει σε αδιέξοδο και αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους. Καταφέραμε να ψηφιστεί ο νόμος για τα υπερχρεωμένα και κάθε χρόνο ζητούσαμε μια παράταση των πλειστηριασμών.

 Αυτή η παράταση λήγει στις 31.12.2013 και επειδή οι πιέσεις είναι εντονότατες για άρσης της προστασίας αποφασίσαμε να συλλέξουμε και υπογραφές για να τις καταθέσουμε στον πρωθυπουργό και τους ανθρώπους της ΤΡΟΙΚΑ» υπογραμμίζει η κα Γεροστεργίου, εξηγώντας πως πανελλαδικά έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 100.000 ηλεκτρονικές υπογραφές και η προσπάθεια συνεχίζεται. «Στην Καβάλα μαζέψαμε 500 υπογραφές μέσα σε ένα δίωρο και βέβαια συνεχίζουμε στα γραφεία μας αλλά και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.pomek.gr» προσθέτει η ίδια, για να συμπληρώσει πως «οι πολίτες είναι θερμότατοι στο να υπογράψουν γιατί φοβούνται ακόμη και για την πρώτη κατοικία γιατί υπάρχει ασάφεια γενικώς».