24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

LIVE | Μεγάλη Πέμπτη - Ακολουθία των Αγίων Παθών «Από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών»

Πέμπτη

Μεγάλο έργο της ρωσικής Lukoil στο Μπουργκάς


Στο 1,5 δισ. δολάρια η αξία της πρώτης φάσης της επένδυσης 

 «Καλή επένδυση» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Πλάμεν Ορεσάρσκι, το σχέδιο κατασκευής συμπλέγματος επεξεργασίας βαρέων αποβλήτων του....
διυλιστηρίου Lukoil Neftochim στο Μπουργκάς, έπειτα από συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil, Βαγκίτ Αλεκπέροφ.

 Ο κ. Ορεσάρσκι χαιρέτισε την επέκταση των δραστηριοτήτων της Lukoil στη Βουλγαρία. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αξία της πρώτης φάσης της επένδυσης, που αφορά την κύρια μονάδα υδρογονοπυρόλυσης πίσσας και βοηθητικές εγκαταστάσεις, ανέρχεται σε 1,5 δισ. δολάρια, ενώ η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 36 μηνών. Στην κατασκευή του συγκροτήματος επεξεργασίας βαρέων αποβλήτων θα απασχοληθούν άμεσα 2.000 άτομα, ενώ περισσότερα από 1.000 θα απασχοληθούν στην κατασκευή ημιτελών προϊόντων. Βούλγαροι υπεργολάβοι θα συμμετάσχουν στον σχεδιασμό, τη μεταφορά, διαμετακόμιση και κατασκευή εξαρτημάτων και εξοπλισμού.

 Η ολοκλήρωση της κατασκευής και της δεύτερης κύριας μονάδας -για υδρογονοπυρόληση απασφαλτωμένου μαζούτ- αναμένεται να αναδείξει το διυλιστήριο LUKOIL NEFTOCHIM BURGAS σε διεθνή ηγέτη στον τομέα της ενεργειακής και παραγωγικής αποτελεσματικότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης. Αντίστοιχες εγκαταστάσεις λειτουργούν σε έξι χώρες: το Μεξικό, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Πολωνία, την Ιαπωνία και το Κουβέιτ.

 Οι κ.κ. Ορεσάρσκι και Αλεκπέροφ συζήτησαν, μεταξύ άλλων, και για την ομαλοποίηση του επιχειρηματικού κλίματος στη Βουλγαρία και τα μέτρα προώθησης των επενδύσεων. Ο κ.Αλεκπέροφ συναντήθηκε, εξάλλου, και με τον Βούλγαρο Πρόεδρο, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, ο οποίος επισήμανε ότι η κατασκευή του νέου συγκροτήματος της Lukoil στο Μπουργκάς θα βελτιώσει τις προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και θα ενισχύσει τη θέση της Βουλγαρίας ως εξαγωγέα καυσίμων.

Ο κ.Πλεβνέλιεφ αναφέρθηκε στη συρρίκνωση της εγχώριας κατανάλωσης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και σημείωσε η Βουλγαρία θα πρέπει να εστιάσει στην τόνωση των επενδύσεων και των εξαγωγών, ως κινητήριες δυνάμεις της οικονομικής ανάπτυξης.

 Ο κ.Αλεκπέροφ είπε ότι οι θετικές επιδράσεις από την επένδυση στις νέες εγκαταστάσεις, οι οποίες όπως είπε θα πληρούν τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα, θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές στη Βουλγαρία από το 2015. Η Lukoil σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 130 δισ. δολάρια σε νέα έργα τα επόμενα δέκα χρόνια.

ΠΗΓΗ:NEWSBEAST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου