24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Φεύγουν από την Τουρκία οι Ισραηλινοί διπλωμάτες



Nέα σοβαρή κρίση έχει ξεσπάσει στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας με απειλές και φραστικές προκλήσεις από την πλευρά της Άγκυρας.. η οποία προσπαθεί να αναλάβει το ρόλο του προστάτη των Παλαιστινίων με αποτέλεσμα το Ισραήλ να ζητήσει να επιστρέψουν οι οικογένειες των ισραηλινών διπλωματών που βρίσκονται στην Τουρκία.

Την ίδια στιγμή τόσο o Τούρκος Πρόεδρος Γκιουλ ζήτησε να σταματήσει η χερσαία επιχείρηση που ξεκίνησε το Ισραήλ στη Γάζα. Ο Γκιουλ είπε «Εάν δε σταματήσει αυτήν την επιθετικότητα και την κλιμάκωση, μπορεί να σημειωθούν μεγαλύτερα γεγονότα.»

Επιπλέον, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξερχόμενος από το ναμάζι (προσευχή) της Παρασκευής δήλωσε:

«Μετά από αυτό, οι σχέσεις μας με το Ισραήλ είναι δύσκολο να αποκατασταθούν. Το Ισραήλ επιχειρεί γενοκτονία. Δε θέλει να ενωθούν οι Χαμάς και η Φατάχ. Επιθυμεί να κρατήσει τη Χαμάς έξω από τις συνομιλίες της Αιγύπτου. Το Ισραήλ είναι μία χώρα που απειλεί την ειρήνη. Δεν ήταν ποτέ στο πλευρό της ειρήνης. Εγώ, όσο είμαι σε αυτό το πόστο, δε θυμάμαι κάτι θετικό από το Ισραήλ. Δε θέλησα ποτέ να φανώ συμπαθής σε κανένα. Χρέος μας είναι να σταθούμε δίπλα στους καταπιεσμένους. Το Ισραήλ μπορεί τώρα να φαίνεται ως νικητής, αλλά αργά ή γρήγορα θα είναι ο χαμένος. Από αυτό είναι ενοχλημένοι και οι Εβραίοι που βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Τα κράτη σε όλο τον κόσμο είναι ανήσυχα μεν, δεν κάνουν όμως καμία κίνηση».

Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Hurriyet, αναφέρει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Avigdor Lieberman, κατηγόρησε την Τουρκία και το Κατάρ, ότι ασκούν πίεση στη Χαμάς, προκειμένου αυτή να μην αποδεχθεί την πρόταση εκεχειρίας της Αιγύπτου.

Επίσης, ο Lieberman, φέρεται να είπε στο Νορβηγό ομόλογό του, Borge Brende, όταν αυτός επισκέφτηκε το Ισραήλ : «Η Χαμάς ήταν έτοιμη να αποδεχθεί την πρόταση της Αιγύπτου. Αλλά το Κατάρ, που επιθυμεί να δυσκολέψει τους Αιγύπτιους, ζήτησε από τη Χαμάς να απορρίψει την πρόταση».

Είδηση στην ιστοσελίδα της Taraf, γράφει ότι o Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Samih Şükri ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία και το Κατάρ συμμάχησαν ώστε το Ισραήλ και η Παλαιστίνη να μην καταφέρουν να εξασφαλίσουν την εκεχειρία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου