24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

«Εισβολή» 150 εργαζομένων του Mega στο γραφείο του Νίκου Πεφάνη



Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, 5 εκ. ευρώ θα βάλει ο Μπόμπολας, 5 εκ. ο Ψυχάρης (που έχει τρεις μήνες απλήρωτους τους δικούς του εργαζόμενους στο ΔΟΛ) και 7,5 εκ. ο Φιλιππόπουλος. 

Ο Βαρδινογιάννης δήλωσε πως...
θα απαντήσει στη διάρκεια της ημέρας αν θα συμμετάσχει κι αυτός, μέχρι απόψε το βράδυ. Το έχουν πει κι άλλες φορές βέβαια πως θα βάλουν και δεν το έκαναν. Θα στείλουν και επιστολή στις τράπεζες. Μένει να δούμε τι θα απαντήσουν οι τελευταίες. Θα κάνουν αποδεκτό το σχέδιο που θα τους αποσταλεί (αν τους αποσταλεί); Αν όχι, την Παρασκευή θα πέσουν οι τίτλοι τέλους στο Μεγάλο κανάλι. 
update

«Εισβολή» 150 εργαζομένων του Mega στο γραφείο του Νίκου Πεφάνη. Ο διευθύνων σύμβουλος του καναλιού τους ενημέρωσε πως η πρόταση Θεοχάρη Φιλιππόπουλου (παρά τη χθεσινή αρνητική απάντηση) παραμένει ενεργή και πιθανότατα μέχρι αύριο να μπουν 17,5 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο. Μπορεί και όχι όμως, τους είπε. Μπορεί να μην μπουν, δηλαδή. Μία από τα ίδια δηλαδή. Αβεβαιότητα. 

Οι εργαζόμενοι τον ρώτησαν τι θα συμβεί αν το κανάλι το πάρουν οι τράπεζες. «Είτε θα βρουν αυτές νέο επενδυτή», απάντησε, «είτε θα βάλει λουκέτο». Αυτή την ώρα είναι προγραμματισμένη η έκτακτη ΓΣ των εργαζομένων. Το παιχνίδι που παίζεται από τους μεγαλομέτοχους είναι «χοντρό». Και παίζεται, δυστυχώς, στην πλάτη των ανθρώπων που δουλεύουν στο χρεοκοπημένο κανάλι τους. 
Ανακοινώσεις Φιλιππόπουλου

Νωρίτερα, ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων πως το σχέδιό του απέτυχε, δεν κατάφερε να βρει λύση με τους υπόλοιπους μετόχους. Και αφήνουν τους εργαζόμενους στο έλεος του Θεού. 

Στις 3:30 μμ σήμερα έχουν έκτακτη γενική συνέλευση. 

Να δούμε τι μέρα θα ξημερώσει.

Λογικά, το κανάλι περνάει στις τράπεζες, όπως γίνεται με όλες τις πτωχευμένες εταιρίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα.

Το κανάλι με τους 500 τόσους εργαζόμενους. Και εκ των οποίων, περισσότεροι από 100 ήταν άφαντοι, δεν τους γνώριζε κανένας.

Κοίταζαν τα παιδιά που δούλευαν εκεί τις λίστες της μισθοδοσίας τις τελευταίες εβδομάδες και κάποιους δεν τους ήξεραν καν, όχι να τους έχουν δει και στο σταθμό. Ας είναι καλά τα ρουσφέτια. 

Το κανάλι με τους τηλεαστέρες και, κάποτε, το πιο ακριβό δελτίο ειδήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Έπρεπε, βλέπετε, να παίρνουν ένα σωρό χρήματα όλοι εκείνοι οι σχολιαστές στα παράθυρα ώστε να... νουθετούν τον κόσμο. Να πληρώνονται με δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα. Για το καλό της ενημέρωσης. Με δάνεια από τις τράπεζες. 

Ορίστε τώρα τα αποτελέσματα. 
Σκληρή κριτική από την ΕΣΗΕΑ στους μετόχους

Το απόγευμα της Τρίτης η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία ασκεί σκληρή κριτική στους μετόχους του Mega σημειώνοντας ότι έχουν προκαλέσει κρίση που οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις και κατηγορώντας τους ότι «πρωταρχική επιδίωξή τους ήταν και παραμένει ο έλεγχος της πολιτικής ατζέντας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κρίση που έχουν προκαλέσει οι εργοδότες-μέτοχοι στο «MEGA» οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις.

Μετά από 27 χρόνια λειτουργίας, από το 1989, στο «Μεγάλο Κανάλι» η αντιπαράθεση εκδοτικών, εργολαβικών και ενεργειακών συμφερόντων, τα οποία ελέγχουν την πλειοψηφία των μετοχών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. έχει πάρει τη μορφή ανοιχτής σύγκρουσης, ενόψει της διεκδίκησης στο νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, που τακτοποιεί η κυβέρνηση.

Οι μεγαλομέτοχοι του «MEGA», αφήνουν τώρα και μήνες επίτηδες απλήρωτους τους εργαζόμενους, δεν δίνουν εξηγήσεις, καλλιεργούν την ανασφάλεια, δεν ανταποκρίνονται ως εργοδότες στη στοιχειώδη υποχρέωση συνάντησης και παροχής εξηγήσεων για τους ανομολόγητους σκοπούς τους, στους εργαζόμενους και στα Σωματεία.

Στην πολυετή διαδρομή τους, πρωταρχική επιδίωξή τους ήταν και παραμένει ο έλεγχος της πολιτικής ατζέντας, η προκλητική υποστήριξη μνημονιακών επιλογών, ώστε να εξυπηρετούνται διαδοχικές κυβερνητικές επιλογές, επιχειρηματικές επιδιώξεις, παιχνίδια εξουσίας, με άκρατο τραπεζικό δανεισμό.

Η κυβέρνηση, που επαγγέλλεται την αντιμετώπιση της διαπλοκής παρακολουθεί με προκλητική απάθεια όλη αυτή την εξέλιξη, παρ’ όλο ότι με ορισμένους από τους μετόχους έχει πάντα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και θερμή υποδοχή, -αν όχι αποδοχή- των θέσεών της, σε άλλα ΜΜΕ, που διαθέτουν.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων. Απαιτεί την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, που οφείλουν οι ιδιοκτήτες του «MEGA», με παράλληλες δραστηριότητες υψηλής κερδοφορίας.

Επίσης, καλεί τους καναλάρχες να εκπληρώσουν άμεσα τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να προασπίσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να δώσει δείγμα γραφής...

Δημήτρης Κανελλόπουλος - efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου