24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Σενάρια θέλουν το Γιάννη Πρετεντέρη να κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής στην Α Αθηνών στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας



Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός 

 
Ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι ένας άνθρωπος με πολλά χρόνια στη δημοσιογραφία. Δεν είναι όμως απλά ένας δημοσιογράφος που συνδέθηκε με συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις μέσα.. από την κριτική και τα σχόλιά του σε κεντρικά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων ή δικές του τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο Πρετεντέρης είχε εδώ και καιρό και έχει ακόμη ανοιχτό μέτωπο με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήταν πρωτύτερα ο μποστάρης στη σύγκρουση του ίδιου κόμματος, με ένα ολόκληρο κανάλι, το MEGA, με αποτέλεσμα μάλιστα το μποικοτάζ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε εμφανίσεις στο MEGA.

Για το πρόσωπο που του άλλωστε μέχρι και υβριστικά συνθήματα δημιουργήθηκαν και εξαπλώθηκαν αμέσως από πολυάριθμα μέλη του φοιτητικού κινήματος στις μεγάλες διαδηλώσεις του 2006-2007. Ανέφεραν ότι «θα έκαναν γιορτή» αν ο γνωστός δημοσιογράφος πέθαινε.

Μετά από όλα αυτά, μάλλον μπορούμε να πούμε ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης κατέχει μια πρωτιά στην ιστορία της εγχώριας δημοσιογραφίας ως ένας άνθρωπος που ταυτίστηκε με πολιτικά κόμματα και τις θέσεις τους, χωρίς ο ίδιος να ασχολείται με, αυτό που θα λέγαμε, κοινά.

Ίσως λοιπόν τώρα να βρίσκει τη φυσική του θέση. Σενάρια θέλουν το Γιάννη Πρετεντέρη να κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής στην Α Αθηνών στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Θα είναι ο δεύτερος μέσα στο έτος, μετά τη Μαρία Σπυράκη που είναι ήδη ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Όμως ο γνωστός δημοσιογράφος μόνο πρόσφατα ταυτίστηκε με το δημόσιο λόγο του με τη Νέα Δημοκρατία. Στο παρελθόν είχε αναδειχθεί ένας από τους μαχητές του Κώστα Σημίτη. Του ηγέτη του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ που ο Καραμανλής είχε χαρακτηρίσει ως «αρχιερέα της διαπλοκής». Είναι επόμενο να εγερθούν αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ από ανθρώπους που θα συγκαταλέγαμε στο καραμανλικό μπλοκ. Όμως τι διεύρυνση της φιλελεύθερης παράταξης θα είναι αυτή αν δεν μπορέσει να χωρέσει κάποιον που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του ως εκσυγχρονιστής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου