24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Δωρεάν Wi-Fi σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους από τον ΟΤΕ




Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε αντίστοιχα: «Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία και τα μνημεία μας αποτυπώνουν την ιστορία μας 
και μας δείχνουν από.. πού ερχόμαστε και μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. 

Δημιουργώντας υποδομές δικτύων νέας γενιάς.. και παρέχοντας δωρεάν ασύρματο internet στους αρχαιολογικούς μας χώρους, ενισχύουμε την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας και αναβαθμίζουμε την προβολή της. Με την τεχνολογία, στέλνουμε ήχο και εικόνα του πολιτισμού μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.»


Οι υποδομές για την παροχή δωρεάν Wi-Fi στους 20 χώρους που έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βάσει κριτηρίων σπουδαιότητας και επισκεψιμότητας, θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του 2017. Ήδη, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες απολαμβάνουν δωρεάν Wi-Fi στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα και στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.


 Εντός του 2016, δωρεάν Wi-Fi θα προσφέρεται σταδιακά και στους επισκέπτες των εξής μνημείων:Ακρόπολη Αθηνών, Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού, Αρχαιολογικός χώρος Δελφών, Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου, Βασιλικοί Τάφοι Αιγών (Βεργίνα), Αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Θήρας και Αρχαιολογικός χώρος Δήλου. 

Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Ακρόπολη Λίνδου, Αρχαία Επίδαυρος, Ακρόπολη Μυκηνών, Σπιναλόγκα, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαία Δωδώνη και Αρχαία Κόρινθος θα έχουν δωρεάν ασύρματο internet το 2017.


Κατά την επίσκεψή του στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, έναν από τους πρώτους χώρους που διαθέτουν δωρεάν ασύρματο internet, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αριστείδης Μπαλτάς, δήλωσε: «Είναι μια ωραία στιγμή σήμερα, γιατί η σύγχρονη τεχνολογία έρχεται να συναντήσει την κληρονομιά μας. 

Στο πλαίσιο της δουλειάς που έχει γίνει ήδη από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και χάρη στην ευγενική χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ, οι επισκέπτες μπορούν πια με τη βοήθεια του ασύρματου internet να δουν τα εκθέματα με συστηματικότητα, με το «έξυπνο» κινητό τους ή το tablet τους. Άρα να ανοίξει μια «πόρτα» στον κόσμο που δείχνει ότι η κληρονομιά μας είναι συναρτημένη και οφείλουμε να τη συναρτήσουμε με πληρέστερο τρόπο με την σύγχρονη τεχνολογία».



Η επένδυση του Ομίλου ΟΤΕ για τους 20 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, περιλαμβάνει τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη υποδομών ασύρματου δικτύου, την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, τη λειτουργία και συντήρηση των δικτύων, αλλά και την δωρεάν παροχή των υπηρεσιών ασύρματου internet για τρία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου