Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

Η 15χρονη Μαρία Κοκκάλα από τα Αλώνια Πιερίας.... ξεχώρισε ανάμεσα σε 275.000 παιδιάΔύο βραβεία για τη Μαρία και τους συμμαθητές της –η ομάδα SmileyBin με τον έξυπνο κάδο- στην τελική φάση του πανευρωπαϊκού μαθητικού διαγωνισμού καινοτομίας και επιχειρηματικότητα που έγινε στη Λουκέρνη της Ελβετίας

Δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα να είσαι μαθήτρια Γυμνασίου σε ένα μικρό σχολείο της ελληνικής περιφέρειας και να κερδίζεις το βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας. Η 15χρονη Μαρία Κοκκάλα ξεχώρισε ανάμεσα σε 275.000 παιδιά που συμμετείχαν φέτος πανευρωπαϊκά στο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» και βραβεύτηκε με το «Leadership Award» μαζί με μόλις άλλα 9 παιδιά.

Η Μαρία Κοκκάλα είναι η μαθήτρια που συγκίνησε το πανελλήνιο την ημέρα που το Smileybin   κέρδισε το πρώτο βραβείο του πανελλαδικού διαγωνισμού, όταν με δάκρυα στα μάτια είπε πως η ομάδα της προέρχεται από ένα μικρό σχολείο 50 παιδιών κι ότι για αυτό το λόγο η επιτυχία τους έχει πολύ μεγάλη αξία. Αλλά, δεν ήταν μόνο η Μαρία νικήτρια. Ήταν και η ομάδα τους – εκείνη και οι συμμαθητές της. 

Η ομάδα τους με την επωνυμία SmileyBin -οι μικρότεροι σε ηλικία διαγωνιζόμενοι και από το μικρότερο σχολείο- κατάφεραν να κερδίσουν το κορυφαίο βραβείο καινοτομίας του διαγωνισμού, το “Life Changer Signature Award”. Με λίγα λόγια, δύο πολύ σημαντικά βραβεία στον διαγωνισμό μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας “Company of the Year” του Junior Achievement Europe η τελική φάση του οποίου έγινε στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Ο μαθητής Ιορδάνης Πασχαλίδης, ένας από τους πιο δραστήριους της ομάδας, δεν είχε λόγια να κρύψει την χαρά του μετά τον διαγωνισμό. «Το “Life Changer Singnature Award” απονέμεται στην πιο καινοτόμo επιχείρηση που έχει τη δυναμική να αλλάξει προς το καλύτερο τις ζωές των ανθρώπων. Για την ομάδα του Smileybin αυτό έχει διπλό μήνυμα. Αλλάζουμε τις ζωές των ανθρώπων προσφέροντάς τους ένα πιο καθαρό περιβάλλον με τον έξυπνο κάδο μας αλλά ταυτόχρονα το βραβείο αυτό αλλάζει και τη δική μας ζωή καθώς αναδεικνύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την καινοτόμα επιχειρηματική μας προσπάθεια».