24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Ένα πραξικόπημα οπερέτα.....Η Τουρκία από εχθές το βράδυ δεν θα είναι το ίδιο ισχυρή χώρα




Από τον Μυστήριο
Συνήθως τα πραξικοπήματα γίνονται τα ξημερώματα, όταν ο κόσμος είναι στα κρεβάτια του και κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.
Ικανές σε αριθμό

και αποφασιστικότητα στρατιωτικές δυνάμεις καταλαμβάνουν νευραλγικά σημεία της πρωτεύουσας και των κυριότερων πόλεων εκμεταλλευόμενες τον αιφνιδιασμό της ώρας και της χρονικής συγκυρίας. Οι πραξικοπηματίες εξουδετερώνουν την πολιτική ηγεσία με αστραπιαίες κινήσεις, συλλαμβάνοντάς τους κοιμώμενους. 

Προηγουμένως έχουν φροντίσει ώστε το κίνημα να απολαμβάνει της υποστήριξης του μεγαλύτερου μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως εκείνων που στρατοπεδεύουν στην πρωτεύουσα.
Στην Τουρκία εχθές όλα έγιναν λάθος (;). Καμία εκ των ανωτέρω προϋποθέσεων δεν τηρήθηκε. Γύρω στις 9 -10 το βράδυ, καλοκαίρι, με τους κατοίκους των πόλεων να βλέπουν τηλεόραση ή να διασκεδάζουν έξω, το πραξικόπημα ξεκίνησε

 σε ζωντανή σύνδεση, με τους τηλεοπτικούς σταθμούς να αναμεταδίδουν κάθε κίνησή του. Η όποια μυστικότητα πήγε περίπατο. Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν και οι επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας ανενόχλητοι έδιναν εντολές μέσω των social media στους οπαδούς τους να βγουν στο δρόμο. Καμία πρόβλεψη ή ενέργεια για άμεση σύλληψή τους.

Το πραξικόπημα απέτυχε, γιατί η πλειοψηφία των Στρατιών, της Αεροπορίας και του Ναυτικού αρνήθηκε να συμμετάσχει. Φαίνεται ότι κάποιες μονάδες μόνο του στρατού και της αεροπορίας στρατού επιχείρησαν να καταλάβουν την εξουσία. Από τη στιγμή λοιπόν που ο πανίσχυρος τούρκικος στρατός αποφάσισε να μην επέμβει, το παιχνίδι είχε χαθεί για τους πραξικοπηματίες, πριν ακόμη αρχίσει. Ενδεχομένως να μην το ήξεραν κιόλας, ή να είχαν λάβει διαφορετικές διαβεβαιώσεις ούτως ώστε να είναι καταδικασμένο το εγχείρημα σε αποτυχία. Και να αποτελέσει εν συνεχεία την πρόφαση για τις μελλοντικές εξελίξεις.

Οι στρατιωτικοί που ήλεγχαν τις μεγάλες μονάδες έμειναν αμέτοχοι για δύο κυρίως λόγους: α) οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν επιλεγεί από τον ίδιο τον Ερντογάν και είναι πιστοί σε αυτόν, και β) η δημοφιλία του Ερντογάν απέκλειε οποιαδήποτε πιθανότητα επιτυχίας του πραξικοπήματος χωρίς εκατόμβες νεκρών και διάλυση της Τουρκίας με ταυτόχρονη αυτονόμηση (τουλάχιστον) του τουρκικού Κουρδιστάν.

Παρά τις περισπούδαστες και δακρύβρεχτες αναλύσεις "ειδικών" και μη, περί λαϊκής αντίστασης από τους χιλιάδες οπαδούς του ΑΚΡ οι οποίοι κατέβηκαν στους δρόμους σώζοντας τη δημοκρατία (!!!), η αλήθεια είναι ότι αν ο τούρκικος στρατός είχε πράγματι αποφασίσει να καταλάβει την εξουσία κινητοποιώντας το σύνολο των δυνάμεών του, ουδείς θα εκινείτο. 

Οι πρώτοι χαζοί ήρωες θα κείτονταν άμεσα νεκροί ή στην καλύτερη θα είχαν συλληφθεί, τα νέα θα διαδίδοντο αστραπιαία και το πραξικόπημα θα είχε επιτύχει. Οι τρομακτικές δυνατότητες του τουρκικού στρατού θα διέλυαν οποιαδήποτε διάθεση για αντίσταση, ενώ η αστυνομία δεν θα τολμούσε να τον αντιμετωπίσει μετά τις πρώτες στιγμές. 
Τι ήσαν οι πραξικοπηματίες; Ερασιτέχνες, ηλίθιοι, φανατικοί, υποχείρια εντολέων; 



Ό,τι και να ισχύει. η επόμενη ημέρα στην Τουρκία θα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα. Μπορεί να φαίνεται εν πρώτοις ότι ο Ερντογάν βγαίνει κερδισμένος από αυτήν την εξέλιξη, είναι όμως βέβαιο ότι βρισκόμαστε στην αρχή της πτώσης του. Η επανεμφάνιση του Γκιουλ μετά από πολύ καιρό και μάλιστα τις πρώτες στιγμές του πραξικοπήματος, μόνο τυχαία δεν είναι.
Η Τουρκία από εχθές το βράδυ δεν θα είναι το ίδιο ισχυρή χώρα. Ενδεχομένως αυτός να ήταν και ο απώτερος σκοπός εκείνων που σχεδίασαν και υλοποίησαν αυτό το καταδικασμένο σε αποτυχία coup d'état...
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου