24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Πριν από λίγο τουρκικές ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν τον διοικητή στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ




Δραματική επιδείνωση στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ. Ο Toύρκος πρωθυπουργός Μ.Γιλντιρίμ απείλησε με πόλεμο τις ΗΠΑ
Πριν από λίγο τουρκικές ειδικές δυνάμεις μπήκαν στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ και συνέλαβαν τον διοικητή της βάσης, τον διοικητή της Αερονομίας και δέκα άτομα προσωπικό.   


Συνολικά έχουν συλληφθεί 6.000 άτομα. Επιβεβαιώνονται πλέον όσα σας είχαμε εγκαίρως μεταφέρει.

Η βάση είχε χρησιμοποιηθεί ως εφαλτήριο των πραξικοπηματιών. Τα μαχητικά F-16 που βομβάρδισαν την Αγκυρα και κατέρριψαν κυβερνητικά μαχητικά F-16 είχαν απογειωθεί από την βάση του Ιντσιρλίκ, η οποία βέβαια εκτός των άλλων, ως ΝΑΤΟϊκή βάση φιλοξενεί 60-70 ατομικές βόμβες Β-61 και σε ένα μεγάλο μέρος της ελέγχεται από τις ΗΠΑ.

---------------------------------------------------------------------------------
Δραματική επιδείνωση στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ. Ο Toύρκος πρωθυπουργός Μ.Γιλντιρίμ απείλησε με πόλεμο τις ΗΠΑ ενώ υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι κατηγορούν την Ουάσινγκτον ότι ανεφοδίαζε τα μαχητικά των πραξικοπηματιών από τη βάση του Ιντσιρλίκ και γι αυτό την έκλεισαν!

«Οποιαδήποτε χώρα συμπαραστέκεται στον Μουσουλμάνο κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, δεν θα είναι φίλος της Τουρκίας και θα θεωρηθεί ότι βρίσκεται σε πόλεμο με το μέλος του ΝΑΤΟ».

Τούρκοι αξιωματούχοι τόνισαν σε τουρκικά ΜΜΕ ότι η βάση του Ιντσιρλίκ έκλεισε γιατί η τουρκική κυβέρνηση είχε πληροφορίες ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ βοηθούσαν στον ανεφοδιασμό των μαχητικών F-16 των πραξικοπηματιών προκειμένου να πυρποληθούν κυβερνητικά κτίρια και το προεδρικό παλάτι.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσαν ότι έχουν συλληφθεί πραξικοπηματίες που είχαν δράσει μέσα από τη βάση του Ιντσιρλίκ μεταξύ των οποίων ο Πτέραρχος Bekir Ercan Van μαζί με άλλους χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς.

Από την πλευρά του Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν κάλεσε τις ΗΠΑ να παραδώσουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ/PDY, στην Τουρκία.

"Καλώ τον Αμερικανό Πρόεδρο να παραδόσει το άτομο που είναι στην Πενσυλβάνια αμέσως τώρα" είπε ο Ερντογάν στην ομιλία του στην περιοχή Kısıklı στην Κωνσταντινούπολη.

"Ως σύμμαχος των ΗΠΑ, τους καλώ να ικανοποιήσουν την απαίτηση μας" πρόσθεσε.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, Ο Ερντογάν έχει στα χέρια του το έγγραφο της Αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα που χαρακτήριζε το πραξικόπημα ως "τουρκική εξέγερση"....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου