24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Η κληρονομιά του Καρανίκα και ο πυρήνας Θεσσαλονίκης



Ένα μονόστηλο στις 8 Μαρτίου του 2013 μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κόμμα που διεκδικούσε την εξουσία κι έκανε τα πάντα για να μας αποδείξει πόσο προοδευτικό και αριστερό ήταν.

Στην ειδησούλα διαβάζουμε τα εξής:

«Αθωώθηκε από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο αντιρρησίας συνείδησης Νίκος Καρανίκας, ο οποίος κατηγορείτο για ανυποταξία. Ο 44χρονος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από αστυνομικούς, στο σπίτι του, και παραπέμφθηκε στη στρατιωτική Δικαιοσύνη. Έξω από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν, το πρωί, αλληλέγγυοι προς τον 44χρονο».

Στην δίκη παραβρέθηκε ως παρατηρήτρια η Ειρήνη Τσολάκη, Αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, ενώ κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο Friedhelm Schneider, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Γραφείου για την Αντίρρηση Συνείδησης, και ο Γιάννης Γκλαρνέτατζης, εκπρόσωπος της Αντιπολεμικής Διεθνούς.

Εξάλλου το παρόν στη συγκέντρωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γαϊτάνη, Κουράκης, Χαραλαμπίδου, ο συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α' Θεσσαλονίκης, Ν. Σαμανίδης, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων-Πρασίνων Μιχ. Τρεμόπουλος και ο αντιρρησίας συνείδησης Μιχ. Μαραγκάκης.

Συνήγορος του Νίκου Καρανίκα ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για τον πρωθυπουργικό σύμβουλο και «ιστορικό» πλέον στέλεχος της κυβέρνησης της αριστεράς. Ο άνθρωπος που έχει κάνει τη λούφα επάγγελμα, γνωστός στους κύκλους της Θεσσαλονίκης για τη θέση του, δήλωνε για τον στρατό:

«Δεν υπηρέτησα τον ελληνικό στρατό καθαρά για θέμα ιδεολογίας. Δεν είχα βρει κανέναν απολύτως λόγο να το κάνω. Κι άλλωστε τι να υπηρετήσω; Έναν στρατό που υπηρετεί μονάχα τους κυρίαρχους; Έναν στρατό χωρίς ιδανικά; Να προστατεύσω τι; Αν ζούσα σε μια χώρα που πίστευε σε υψηλά ιδανικά, σε μια πολιτεία οργανωμένη με σωστή και γερή παιδεία και υγεία, που δεν περιόριζε τα δημόσια αγαθά, τότε ναι θα υπηρετούσα ευχαρίστως».

Είχε πει κι άλλα πολλά, αλλά ποιος νοιάζεται; Ο άνθρωπος που έχει υποστηρίξει ότι η καριέρα είναι χολέρα μάλλον στην… Σπιναλόγκα θα έπρεπε να υπηρετεί κι όχι στο Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ όλα να τα περιμένεις.

Γιατί τα θυμηθήκαμε όλα αυτά; Μα γιατί ο Καρανίκας και η παρέα του είχαν βάση για την «επανάστασή» τους τη Θεσσαλονίκη. Εκεί όπου ο ΣΥΡΙΖΑ και η παλιοπαρέα των μπαχαλάκηδων έχουν ισχυρή παρουσία. Η συμπρωτεύουσα έχει μπολιαστεί με το Συριζαίικο πνεύμα και φαίνεται ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια, πριν ο Τσίπρας γίνεται το αφεντικό μας, στην πόλη αυτή είχε επιχειρηθεί να στηθεί ένα δίκτυο που συνδεόταν απευθείας με τα… Εξάρχεια. Ο Καρανίκας, ηγετικό στέλεχος της ομάδας που δρούσε στη Θεσσαλονίκη, ήταν ιδιαίτερα γνωστός από το 1996 που είχε δηλώσει την αντίθεσή του στον στρατό. Δεν είναι τυχαία η στήριξη που είχε από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από την… συνήγορό του Ζωή Κωνσταντοπούλου. Πώς τα φέρνει η ζωή. Ο ακτιβιστής από τη Θεσσαλονίκη, έγινε μάγκας στο Μαξίμου κι έχει εξουσία, τηλέφωνο, γραμματέα, άποψη. Έγινε δηλαδή συστημικός.

Η Ζωή πήρε το δρόμο της, ο Κουράκης είναι αντιπρόεδρος της Βουλής, κάποιοι άλλοι πέρασαν από τη Βουλή κι έφυγαν, αλλά.. η σπορά στη Θεσσαλονίκη έχει μείνει. Μπαχαλάκηδες κάνουν καταλήψεις, μόλις τους πετάει έξω η αστυνομία αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι είναι αντίθετες οι επεμβάσεις με τη λογική της αριστεράς. Για να μην πούμε και για την τεχνική και άλλη υποστήριξη που παρείχε ο «πυρήνας ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών ακτιβιστών» στους… No Borders που πέρασαν ζωή και κότα επί ένα 15νθήμερο στο ΑΠΘ. Σίγουρα η κληρονομιά του Καρανίκα χρησίμευσε στους… συντρόφους μέχρι και από την Γουινέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου