Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

Νέο μακελειό του ISIS στη Βαγδάτη...Toυλάχιστον 75 νεκροί...Τουλάχιστον 75 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που έπληξε συνοικία της ...
Βαγδάτης, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Πολλά καταστήματα πήραν φωτιά μετά την έκρηξη, που έγινε κοντά σε εστιατόριο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ

Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό κράτος, που έκανε λόγο για 40 νεκρούς και 80 τραυματίες, αναφέρει η υπηρεσία παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.

Η έκρηξη έπληξε τη συνοικία Καράντα, όπου πηγαίνουν πολλοί κάτοικοι για τις αγορές τους ενόψει της γιορτής για το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, ανέφεραν ιρακινοί αξιωματούχοι.

Το σουνιτικό ΙΚ ανέφερε σε μήνυμά του που επικαλείται η SITE ότι ένας από τους τζιχαντιστές του έκανε επίθεση καμικάζι στη συνοικία Καράντα με στόχο συγκεντρωμένους σιίτες.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Σουμάρια, μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε στη σιιτική συνοικία αλ Σάαμπ, στον βόρειο τομέα της ιρακινής πρωτεύουσας, και υπάρχουν αρκετά θύματα.