24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Τρόμος στη Γαλλία- Tουλάχιστον 80 νεκροί από το νέο μακελειό... ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ Η νταλίκα έπεσε εσκεμμένα και με μεγάλη ταχύτητα πάνω στα ανυποψίαστα θύματα




Νεκροί έπεσαν τουλάχιστον 80 αθώοι και ανύποπτοι πολίτες (μεταξύ των οποίων και άγνωστος αριθμός παιδιών) και άλλοι 18 τραυματίστηκαν σοβαρά
στην παραλία της Νίκαιας στη νότια Γαλλία στις 22:30 τοπική ώρα, ενώ περίμεναν το σόου των πυροτεχνημάτων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 14ης Ιουλίου. 


Το «όπλο» της μαζικής δολοφονίας αυτή τη φορά ήταν ένα τεράστιο φορτηγό, το οποίο, έχοντας αναπτύξει ταχύτητα 50 χιλιομέτρων/ώρα, θέρισε κυριολεκτικά το συγκεντρωμένο πλήθος, στο πλέον πολυσύχναστο σημείο της τουριστικής Νίκαιας. Η νταλίκα έπεσε εσκεμμένα και με μεγάλη ταχύτητα πάνω στα ανυποψίαστα θύματα, συνθλίβοντας αδιακρίτως οποιονδήποτε, ακόμη και παιδιά, που έτυχε να βρίσκονται στην πορεία του.



Με πτώματα και διαμελισμένα σώματα παντού, τραυματίες βουτηγμένους στο αίμα, κραυγές και γενικευμένο πανικό, η εικόνα ενός από τους πιο πολυτελείς και φημισμένους δρόμους της Ευρώπης, της περίφημης Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ (Περίπατος των Άγγλων) μετατράπηκε σε ένα απέραντο σφαγείο. Δημοσιογράφος του πρακτορείου AFP που βρισκόταν στο σημείο του μακελειού περιέγραψε τη σκηνή σαν «απόλυτο χάος». Ο ίδιος κατέθεσε την πρώτη μαρτυρία, ότι ο οδηγός του φορτηγού ανέπτυξε ταχύτητα καθώς έστριψε το τιμόνι προς το πλήθος και διένυσε περίπου δύο χιλιόμετρα σκορπίζοντας το θάνατο.

Τον τρόμο της 13ης Νοεμβρίου του 2015, στο Παρίσι, ξαναζεί από το βράδυ της Πέμπτης η Γαλλία. Υπάρχουν τουλάχιστον 80 νεκροί, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ, στο διάγγελμά του, μίλησε για 20 τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση. Λίγο αργότερα, ο κ. Καζνέβ «κατέβασε» τον αριθμό των σοβαρά τραυματιών σε 18.

Κατά πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, οι τραυματίες στη Νίκαια είναι πολλές δεκάδες, ωστόσο επισήμως οι Αρχές αναφέρουν μόνο τον αριθμό των τραυματιών σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι επίσημες αρχές χειρίζονται ήδη την υπόθεση ως τρομοκρατικό χτύπημα, καθώς η Εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για τρομοκρατία.

Η επίθεση έγινε την ώρα που ολοκληρώνονταν οι εορτασμοί για τη Βαστίλη στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, μια περιοχή πολύ δημοφιλή στους τουρίστες. Η αστυνομία έχει στήσει περίμετρο ασφαλείας στην περιοχή, όπως διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου